22.4 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Η καταλυτική δήλωση Μητσοτάκη για τον Τσίπρα: “Ταυτίστηκε με την τοξικότητα, με τον διχαστικό λόγο…” Ολόκληρη η δήλωση

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ταυτίστηκαν με την τοξικότητα και τον διχαστικό λόγο και έδειξε με τον τρόπο του την αιτία της βαριάς εκλογικής ήττας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έγινε λίγη ώρα μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, προκειμένου να δώσει το “παρών” στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στις εργασίες του Συμβουλίου των “27” ηγετών

Στο κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθούν από σχετική απόσταση, αλλά, πάντα, με το ενδιαφέρον που προκύπτει σε αυτές τις περιπτώσεις, τις καταιγιστικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετείται μέσω δήλωσης που έκανε πριν από το “ραντεβού” των ηγετών και μετά από σχετική ερώτηση.

Όπως είπε:

-“Θεωρώ ότι ήταν μία αναμενόμενη απόφαση μετά από τρεις συντριπτικές ήττες που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά, σε εθνικές εκλογές. Από εκεί και πέρα, επιτρέψτε μου μια μόνο ευρύτερη τοποθέτηση. Θεωρώ ότι με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα κλείνει ένας κύκλος”.

-“Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που τα τελευταία χρόνια, και στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση, ταυτίστηκε με την τοξικότητα, με τον διχαστικό λόγο αλλά και με την εκκωφαντική αναποτελεσματικότητα όταν τελικά κλήθηκε να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου”.

-“Τα κόμματα, πρέπει να ενώνουν τους πολίτες και πρέπει, πρώτα και πάνω από όλα, να προτείνουν ρεαλιστικές, κοστολογημένες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών. Σε αυτόν τον δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πορεύτηκε ποτέ. Ελπίζω να τον βρει. Του το εύχομαι ειλικρινά.

Σε χρόνο παράλληλο, από την Ηρώδου Αττικού 19 δεν υπήρξε κανένα άλλο σχόλιο, με κυβερνητικά στελέχη να παραπέμπουν στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση, για το “γαλάζιο” οικοσύστημα αυτό που έχει θέση πρωταγωνιστική την επόμενη περίοδο είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων, με κοινωνικό πρόσημο, που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.

Και για τον λόγο αυτό, η επιστροφή του πρωθυπουργού στην Αθήνα με το… πέσιμο της αυλαίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες θα δρομολογήσει μία σειρά από κινήσεις, με το βλέμμα στο επόμενο εσωτερικό ορόσημο. Την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, με την τριήμερη διαδικασία να ολοκληρώνεται το επόμενο Σάββατο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τον τόνο του κοινωνικού αποτυπώματος των στρατηγικών επιλογών της κυβέρνησης (ένα από τα πρώτα νομοσχέδια θα σχετίζεται με την περαιτέρω ελάφρυνση φορολογικών βαρών από τις πλάτες των πολιτών) έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη δήλωση του στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

“Η ανάπτυξη που δημιουργούμε πρέπει να είναι μία ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και πρέπει να στηρίξουμε τους πολίτες, ιδίως τους πιο ευάλωτους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πραγματικές δυσκολίες όσον αφορά το κόστος ζωής, ειδικά το κόστος των τροφίμων και τον πληθωρισμό που σχετίζεται με αυτό. Νομίζω ότι καταφέραμε να επιτύχουμε απτά αποτελέσματα ως προς αυτά τα ζητήματα και θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία”, ήταν το σήμα που εξέπεμψε.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE