27.5 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Η Ευρώπη που θέλουμε…

 

Γράφει ο  Μανώλης Κεφαλογιάννης

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η πολιτική οικογένεια που ανήκει η Νέα Δημοκρατία, είναι η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης. Έχουμε δεσμευτεί να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη Ευρώπη. Μία Ευρώπη με αυτοπεποίθηση που θα λειτουργεί στην υπηρεσία των ανθρώπων της. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πιο ανταγωνιστική και δημοκρατική Ευρώπη, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να χτίσουν τη ζωή τους έτσι όπως την επιθυμούν. Όπως και στο παρελθόν, η Ομάδα του ΕΛΚ θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία του ευρωπαϊκού μέλλοντος. Πιστεύουμε σε μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη και θέλουμε να την κάνουμε ακόμη καλύτερη για τις μελλοντικές γενιές.

Η δική μας πολιτική οικογένεια εμπιστεύεται, πιστεύει στην Ευρώπη. Υποστηρίζουμε μία ενωμένη Ευρώπη που βασίζεται στις αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου. Μία Ευρώπη κοινωνικής δικαιοσύνης που παρέχει ίσες ευκαιρίες στους πολίτες της και απλώνει δίχτυ προστασίας στους κοινωνικά αδύναμους.

Μία Ευρώπη στην οποία κάθε άτομο μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Μία πιο δίκαιη, πιο ανταγωνιστική Ευρώπη όπου οι άνθρωποι μορφώνονται, εκπαιδεύονται, εργάζονται, μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον. Συνεργάζονται ισότιμα.

Ονειρευόμαστε μία Ενωμένη Ευρώπη, ισχυρή σε όλα τα επίπεδα που θα προσφέρει ευημερία και ασφάλεια στους πολίτες της. Μία Ευρώπη με αυτοπεποίθηση που αναγνωρίζει τη μοναδική της Ιστορία και υπερασπίζεται τον τρόπο ζωής της.

Στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υπερασπιζόμαστε τις Αρχές και τις Αξίες της Ευρώπης επειδή εκτιμάμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την ευθύνη, την ισότητα και τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη.

Στον πυρήνα της ιδεολογίας μας έχουμε τον Άνθρωπο. Την προάσπιση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, το σαφή διαχωρισμό των εξουσιών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Κράτος Δικαίου. Υπερασπιζόμαστε τις θρησκευτικές ελευθερίες, εναντιωνόμαστε σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού από οποιοδήποτε ιδεολογικό υπόβαθρο και να προέρχεται.

Υπερασπιζόμαστε μία δίκαιη κοινωνία που παρέχει ίσες ευκαιρίες στους πολίτες της και προστατεύει τα συμφέροντα των μελλοντικών γενιών. Ασπαζόμαστε την οικονομική ευημερία που δεν αποκλείει κανένα. Δεν αδικεί κανένα. Πιστεύουμε στην υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων που βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών μας. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε μία πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη και να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές. Ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε τη νέα τεχνολογία και την έρευνα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα οικοδόμησε τη σημερινή Ευρώπη και θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία του ευρωπαϊκού μέλλοντος. Γιατί πιστεύουμε σε μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη και θέλουμε να την κάνουμε ακόμη καλύτερη για τις μελλοντικές γενιές.

 

Αλλά όλοι εμείς που υπερασπιζόμαστε την ευρωπαϊκή ιδέα, την Ευρώπη, τις Αρχές και τις Αξίες της, οφείλουμε και πρέπει να παλέψουμε για να αλλάξει. Γιατί η Ευρώπη πολλές φορές δεν σταματά με τις ολιγωρίες της να μας απογοητεύει.

Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Να προχωρήσει με γοργά βήματα μπροστά. Προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Να αφήσει πίσω της γρήγορα όλα αυτά που την κρατάνε δεμένη. Να μετουσιωθεί από μία χαλαρή οικονομική ένωση κρατών σε έναν παγκόσμιο οργανισμό με θέση και άποψη. Να σταματήσει να είναι απλά ένας οικονομικός γίγαντας, που δυστυχώς παραμένει ένας πολιτικός νάνος.

Θέλουμε μία Ευρώπη με γρήγορα αντανακλαστικά στη διαχείριση κρίσεων. Όπως το μεταναστευτικό που οι αποφάσεις πάρθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και στην ουσία όταν ελήφθησαν συνθλίβηκαν στις «μυλόπετρες» των εθνικών εγωισμών και των μικροσυμφερόντων των κρατών μελών.

Θέλουμε μία Ευρώπη πρωτοπόρο στο μεγάλο θέμα της εποχής μας, την κλιματική αλλαγή. Με ενιαία φωνή στην εξωτερική της πολιτική. Με κοινή πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας. Με ευρωπαϊκό στρατό που θα υπερασπίζεται τα ευρωπαϊκά σύνορα. Τα ευρωπαϊκά κυριαρχικά δικαιώματα. Μία Ευρώπη που δεν θα απεμπολεί τα δικαιώματά της χάριν των εξαγωγών που πραγματοποιούν τα κράτη μέλη της.

Το στοίχημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης δεν είναι μία άσκηση πολιτικής επί χάρτου. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι το μεγάλο στοίχημα για το μέλλον της Ευρώπης. Και η υλοποίησή της, η πραγματική και ουσιαστική υλοποίηση θα κρίνει το αύριο της Ευρώπης.

Μία ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που όσο παραμένει στα συρτάρια «νεκρό γράμμα» τορπιλίζει την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια την ευρωπαϊκή ιδέα εκ των έσω.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE