24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Ελβετία: Αυτό είναι το πιο ακριβό σχολείο του κόσμου, με δίδακτρα 120.000 ευρώ

Στην Ελβετία βρίσκεται το ποίο ακριβό σχολείο του κόσμου με δίδακτρα που ανέρχονται στα 120 χιλίαδες ευρώ.

Πρόκειται για το Collège Alpin International Beau Soleil ή απλά  Beau Soleil , ένα απο τα παλαιότερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Ιδρύθηκε το 1910 με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στους μαθητές μέσα σε ένα υγιές και ευχάριστο περιβάλλον. Το σχολείο βρίσκεται στο Villars-sur-Ollon, ένα γραφικό χωριό στις ελβετικές Άλπεις, σε υψόμετρο 1.300 μέτρων

Αυτό που σίγουρα το κάνει να ξεχωρίζει και το κατατάσσει στην πρώτη θέση των πιο ακριβών οικοτροφείων του κόσμου είναι η τιμή του. Τα ετήσια δίδακτρα για κάθε μαθητή φτάνουν περίπου τα 112.000 ευρώ, ενώ σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προσθέσουμε και μια σειρά από έξτρα χρεώσεις όπως για παράδειγμα η στολή του σκι (1.700 ευρώ), η σχολική στολή (3.200 ευρώ), τα βιβλία των μαθητών (800 ευρώ), και άλλα 300 ευρώ για την πρόσβαση τους στο διαδίκτυο.

Σε αυτό φοιτούνε λιγότεροι απο 300 μαθητές τον χρόνο ηλικιας 11 με 18 ετών που προετοιμάζονται κατάλληλα για να γίνουν οι αυριανοί ηγέτες. Για να έχουν μια σφαιρική άποψη του κόσμου το σχολείο διοργανώνει εκδρομές σε μέρη όπως Καμπότζη, η Ινδία, η Γκάνα και η Τανζανία. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να ανέβουν στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο, να περπατήσουν στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης, της Ισλανδίας, της Κίνας ή της Ιαπωνίας. Έτσι οι μαθητές μαθαίνουν και εξερευνούν τον κόσμο γενικά χωρίς να μένουν κλεισμένοι σε 4 τοίχους.

Όσο αφορά τους καθηγητές ο μισθός τους είναι ιδιαίτερα υψηλός φτάνοντας τα 9 χιλίαδες ευρώ, ενώ το όμορφο περιβάλλον των άλπεων σίγουρα βοηθάει την διάθεση τους. Φυσικά, υπάρχει προσωπικό όλες τις ώρες της ημέρας, το οποίο επιβλέπει την ομαλή λειτουργία του οικοτροφείου και φροντίζει έτσι ώστε να μη λείπει τίποτα από τους μαθητές.

Oι απίστευτες ανέσεις του σχολείου

Όπως είναι λογικό για ένα σχολείο στις Ελβετικές Άλπεις το κύριο άθλημα είναι το σκί. Το Collège Alpin International Beau Soleil άλλωστε διαθέτει ένα από τα πιο πλήρη προγράμματα χειμερινών σπορ. Για όσους προτιμούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το χρόνο τους στο σχολείο και θέλουν να κάνουν κάτι άλλο εκτός από σκι στις πλαγιές του βουνού, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως τα πολλαπλά εσωτερικά και εξωτερικά γήπεδα, το γυμναστήριο, η θερμαινόμενη πισίνα, το κέντρο αναρρίχησης και οι άνετοι κοιτώνες, καθώς και οι εξωτερικοί χώροι για ιππασία, είναι δεδομένο πως θα τους καλύψουν.

Το Beau Soleil δεν μοιάζει καθόλου με ένα συνηθισμένο σχολείο κι αυτό μπορεί να το καταλάβει κάποιος με μια απλή βόλτα στο εστιατόριό του. Μερικοί από τους καλύτερους σεφ της χώρας επιμελούνται το μενού των μαθητών, το οποίο θα το ζήλευαν και αρκετά εστιατόρια με αστέρι Michelin.

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, οι απόφοιτοι αυτού του κορυφαίου σχολείου προέρχονται από εξαιρετικές οικογένειες. Στο παρελθόν περπάτησαν στους διαδρόμους του μεταξύ άλλων η πριγκίπισσα Μαρία της Δανίας, ο πρίγκιπας Felix και η πριγκίπισσα Claire του Λουξεμβούργου, ο Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 το 1997, Jacques Villeneuve, καθώς κι ο Ιρλανδο-Βρετανός σχολιαστής ιπποδρομιών και δημοσιογράφος Sir Peter O’Sullevan.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE