17.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιτέλους εκκαθάριση στον ΕΛΑΣ. Απομακρύνονται οι 7 υπεύθυνοι αξιωματικοί για τη δολοφονία του 29χρονου

Σε εκκαθαρίσεις στην ΕΛΑΣ  προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου για τη δολοφονία 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Τα αιματηρά γεγονότα στη Φιλαδέλφεια με τους χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και η απάθεια της ΕΛΑΣ η οποία παρενέβη κατόπιν εορτής προκάλεσαν καταιγιστικές εξελίξεις.

Με απόφαση του κ. Οικονόμου απομακρύνονται από τις θέσεις τους επτά  υπεύθυνοι αξιωματικοί για τη δολοφονία του 29χρονου και διατάχθηκε η διενέργεια εσωτερικής έρευνας

https://flashnews.gr/wp-content/uploads/2023/08/mike_aek__kath_arthro-740x420.webp

Ο κ. Οικονόμου δεν κρύβει τη δυσφορία του λέγοντας ότι παρά τις συλλήψεις και τις προσαγωγές η ΕΛ.ΑΣ. απέτυχε στον τομέα όμως της πρόληψης και της αποτροπής απέτυχε.

Οι εντολές του Γιάννη Οικονόμου – οι καρατομήσεις

Ο κ. Οικονομόυ έδωσε εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, να προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω κινήσεις:

1. Ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους να απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση του και τον τομέα ευθύνης του και να τεθεί στη διάθεση της ΓΑΔΑ.

2. Να απομακρυνθούν άμεσα από τους τομείς ευθύνης τους και να τεθούν στη διάθεση των αντίστοιχων Διευθύνσεων, έως ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα, οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

3. Οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ. Για αυτό και, παράλληλα, έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

ΑΕΚ: «Μιχάλη, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ - Παραδειγματική τιμωρία για τους δολοφόνους» - Newsbomb - Ειδησεις - News

Ποιος αναλαμβάνει την έρευνα

Η έρευνα θα ανατεθεί σήμερα από τον Αρχηγό σε Ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.. Κλείνοντας, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει η ισχυρή πολιτική βούληση, ώστε με πολλή και σκληρή δουλειά η ΕΛ.ΑΣ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της οπαδικής βίας. Αλλά χρειάζεται παράλληλα μια πανστρατιά, σε κάθε επίπεδο.

  • Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Πολλαπλές μαχαιριές δέχτηκε ο 29χρονος νεκρός οπαδός της ΑΕΚ, ανήλικο άτομο ανάμεσα

Ειλικρινή συλλυπητήρια – έχασε τη ζωή του τσάμπα

Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος. “Ένα νέο παιδί έχασε τη ζωή του αδικαιολόγητα, μην πω τζάμπα. Ο αθλητισμός δεν είναι χώρος βίας και η φίλαθλη ιδιότητα δεν πρέπει να αμαυρώνεται από τον οπαδισμό”, είπε και πρόσθεσε:.

  • Δυστυχώς, πάρα τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε, ιδίως μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να νικήσουμε την οπαδική βία. Θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση αυτή, πιο συστηματικά και πιο εντατικά. Αλλά, προφανώς, χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα, σε κάθε επίπεδο: αθλητικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό, πολιτικό και ευρύτερα κοινωνικό.
  • Είναι η ώρα της συνεργασίας και της προσπάθειας, όχι της σύγκρουσης και της αντιπαράθεσης που δεν προσφέρουν τίποτα: δεν αποκαλύπτουν, δεν δίνουν λύσεις, αλλά περισσότερο συσκοτίζουν και συγκαλύπτουν το πρόβλημα. Πρόβλημα βαθύτατο, ριζικό και πανευρωπαϊκό, αφού στην προκειμένη περίπτωση εμπλέκονται οπαδοί από διάφορα κράτη, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει διεθνή δίκτυα βίας και δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες.
  • Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές, πρωτοστατούσης της ΕΛ.ΑΣ, λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και είναι σε διαρκή διαβούλευση με κάθε εμπλεκόμενο φορέα, καθώς εκκρεμεί η διεξαγωγή σημαντικών αγώνων της UEFA σε ελληνικό έδαφος τις επόμενες ώρες και ημέρες. Όσον αφορά το γεγονός της διέλευσης των οπαδών της Dinamo Zagreb από τα ελληνικά σύνορα, την πορεία τους εντός της Ελλάδας και την τελική άφιξή τους στον τόπο των επεισοδίων, δεν θα μασήσω τα λόγια μου. Το γεγονός είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, καθώς είναι σαφώς κατώτερο των δυνατοτήτων και της αποδεδειγμένης ικανότητας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ναι μεν προχώρησε γρήγορα στην προσαγωγή και σύλληψη 98 ατόμων, στον τομέα όμως της πρόληψης και της αποτροπής απέτυχε.

 

 

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE