Στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ  περίπου 75 χλμ βορειοδυτικά της Μαριούπολης,φλεγεται μετά απο ουκρανικό πλοίο, μεγάλο ρωσικό πολεμικό πλοίο και  αποθήκες πυρομαχικών και δεξαμενές καυσίμων.

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Anton Gerashchenko, δήλωσε ότι ένα μεγάλο ρωσικό πλοίο, το «Orsk», του στόλου της Μαύρης Θάλασσας καταστράφηκε, επικαλούμενος το ουκρανικό ναυτικό ενημέρωσε στο κανάλι του στο Telegram νωρίς σήμερα το πρωί.

 

Το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Ukrinform επικαλούμενο επίσης δήλωση ναυτικού της Ουκρανίας, σημείωσε ότι ένα ρωσικό πλοίο βυθίστηκε, ενώ άλλα δύο «κάπνιζαν πολύ και προσπαθούσαν να διαφύγουν».

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν πυκνούς καπνούς να υψώνονται από το λιμάνι.

Όπως αναφέρουν αναλυτές στον Guardian, το λιμάνι τις τελευταίες ημέρες χρησιμοποιείται από τους Ρώσους προκειμένου να σταθμεύσουν εκεί πολεμικά πλοία, αλλά και για να γίνει ανεφοδιασμός με πολεμικό εξοπλισμό.

Στο μεταξύ, η Ρωσία αυξάνει τις αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία, όπου το γενικό επιτελείο ανακοίνωσε νωρίς σήμερα πως κατέγραψε πάνω από 250 εξόδους, περίπου 60 περισσότερες από την προηγουμένη.

Οι στόχοι της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονταν κυρίως σε περιοχές μέσα και γύρω από το Κίεβο, την Τσερνίχιβ και το Χάρκοβο.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε ακόμη πως 11 «εχθρικοί στόχοι στον αέρα» επλήγησαν χθες: επτά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) και δύο πύραυλοι Κρουζ. Δεν διευκρίνισε εάν καταρρίφθηκαν.

Ενδεικτικά, τη νύχτα εκρήξεις και επιθέσεις καταγράφηκαν σε ουκρανική στρατιωτική αποθήκη στο Ντόνετσκ.

Στη Μαριούπολη, η οποία έχει ισοπεδωθεί, συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας βομβαρδισμών. Οι εικόνες που αποτυπώνονται είναι σοκαριστικές με κατεστραμμένες πολυκατοικίες, καμένα αυτοκίνητα και δέντρα και πεσμένους πυλώνες ρεύματος.