24.4 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Εύθραυστη εκεχειρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήκωσε το γάντι ο Τεμπονέρας, τα “μάζεψε” ο Κασσελάκης. Όλο το παρασκήνιο από την Πολιτική Γραμματεία

Εξαιρετικά εύθραυστη είναι η εκεχειρία στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επεισοδιακή διήμερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και τα στελέχη που διαφωνούν με τις προτάσεις που έκανε και περιλαμβάνουν ακόμη και την αλλαγή ονόματος και συμβόλων έκαναν ένα βήμα πίσω, προκειμένου να μην υπάρξει οριστική ρήξη.

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών αναμένεται στο συνέδριο που αρχίζει την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή και όπως όλα δείχνουν θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Τα… μάζεψε ο Κασσελάκης

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, μάλιστα, μετά το τέλος της συνεδρίασης έγινε γνωστό ότι «μετά από μια εκτεταμένη, παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση και με πλήρη επίγνωση της συγκυρίας για τα μείζονα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία:

α) Εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του Προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

β) Επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο».

“Μάχη” στην Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: ζήτω αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών

Στην Πολιτική Γραμματεία έγινε μάχη ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στην συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του οργάνου.

Ο κ. Κασσελάκης αιφνιδίασε για μία ακόμη φορά τους συντρόφους του λέγοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του πως «είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα. Και αυτό δεν είναι δίκη μου διαπίστωση, είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα ίδια τα μέλη μας. Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο, το οποίο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης.

Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα σας πω. Ωστόσο αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε, τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν όντως δεν με εμπιστεύεστε, ζήτω αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών…», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κασσελάκης: Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια

Και πρόσθεσε: «Σέβομαι τα όργανα, είμαι συλλογικός παρά το ότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι τη διαδικασία; Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει εδώ τώρα, όπως είμαστε. Αν δε με εμπιστεύεστε να οδηγήσω το κόμμα στις εθνικές εκλογές, πείτε το τώρα. Βρείτε ποιος θα κατέβει απέναντί μου και πάμε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αναφορές αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα αφού στην πραγματικότητα ο Στέφανος Κασσελάκης τους έβαλε το δίλημμα ότι εάν δεν τον στηρίξουν μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2028, τότε θα απευθυνθεί και πάλι στην βάση του κόμματος.

“Δεν σου δίνουμε λευκή επιταγή”, η απάντηση στελεχών

Η απάντηση που εισέπραξε σε αυτό το δίλλημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν απανωτά όχι. «Σε κανένα δεν δίνουμε λευκή επιταγή. Και εσύ πρόεδρε θα κριθείς στις ευρωεκλογές» λέγεται ότι του είπαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και πολλοί άλλοι.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι από τα μέσα της συνεδρίασης και μετά, το κλίμα άρχισε να αλλάζει, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι παρά την σκληρή κριτική που του έκαναν οι σύντροφοι του, η μεγάλη πλειοψηφία δεν αμφισβητούσε την προεδρία του. Ότι δηλαδή η κριτική είχε να κάνει με την λειτουργία των οργάνων, με την τακτική των αιφνιδιασμών που ακολουθούσε ο ίδιος και με την λογική της καλύτερης οργάνωσης του κόμματος.

«Αφού δεν με αμφισβητείται δεν θα πάω σε εκλογές από την βάση. Αποσύρω την επιστολή» λέγεται ότι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σήκωσε το γάντι ο Τεμπονέρας: Ας ανοίξει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής

Ο Διονύσης Τεμπονέρας σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης λέγοντας ότι δεν συναινεί στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ… “Είμαστε αριστεροί και δεν εκβιαζόμαστε. Δεν δίνουμε ποτέ και σε κανέναν λευκή επιταγή… Αν το επιθυμεί ο πρόεδρος, έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά την διαδικασία προεδρικής εκλογής”, είπε ο κ. Τεμπονέρας.

Απαντώντας πάντως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο έλεγαν ότι η έκρηξη και διαφοροποίηση του Διονύση Τεμπονέρα στην Π.Γ ήρθε μετά τη διακοπή της σύμβασης από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ένταση πάντως υπήρξε μέσα στην συνεδρίαση ανάμεσα στην Δώρα Αυγέρη και τον Γιάννη Ραγκούση και για τις διαρροές στον τύπο, καθώς η εκπρόσωπος τύπου διαμαρτυρήθηκε ότι πριν τελειώσει ο πρόεδρος την εισήγηση του αυτή είχε διαρρεύσει στον τύπο.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE