Συντριπτικό είναι το “όχι” από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO.

Η έρευνα κοινής γνώμης δείχνει ότι ένας στους δύο πολίτες (49%) λέει ότι διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών., αλλά το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 58% μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Στο σύνολο του δείγματος, το 35% συμφωνεί, με το εν λόγω ποσοστό να μειώνεται στο 28% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Απαισιοδοξία για το μέλλον

Κατά τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το 2024 θα είναι για την Ελλάδα «χειρότερο» ή «εξίσου κακό» με το 2023, ενώ το 37% μίλησε είτε για μία καλύτερη χρονιά, είτε για μία εξίσου καλή με το 2023.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες για τα οικογενειακά οικονομικά, το 60% απάντησε ότι το 2024 θα είναι χειρότερο ή εξίσου κακό με το 2023.

Η διαφορά των κομμάτων ενοψει ευρωεκλογών

Στο 18,1% βρίσκεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ενόψει των Ευρωεκλογών ανάμεσα στη ΝΔ και το δεύτερο κόμμα ΠαΣοΚ.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στο 30,3% και ακολουθεί το ΠαΣοΚ με 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,8%.

Η ΝΔ καταγράφει κάποιες απώλειες λόγω του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών  κυρίως προς την Ελληνική Λύση, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alco.

Το ΚΚΕ βρίσκεται μια ανάσα πριν από το διψήφιο ποσοστό, καθώς εμφανίζεται να καταγράφει 9,7% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,9%.

Η Νίκη βρίσκεται στο 2,8% όπως και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ οι Σπαρτιάτες στο 2,7%. Μόλις στο 2,3% η «Νέα Αριστερά», η οποία όμως ακόμα δεν έχει συγκροτήσει κόμμα, ενώ το ΜέΡΑ25 τοποθετείται στο 2,1%.