Black Salami Microbakery: Γεύσεις από flat bread αργής ωρίμανσης με παστράμι Νέας Υόρκης, ελιές, ντομάτα και τυρί (φωτό)

0
682

Σε ένα από τα πιο όμορφα στέκια της Αθήνας εξελίσσεται το Black Salami Microbakery που βρίσκεται στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ειδικά τώρα που καλοκαίριασε τα πάντα είναι διαφορετικά, καθώς όλοι αναζητούμε κάποιο ιδανικό σημείο στην πόλη που θα μας κάνει να αισθανθούμε όμορφα.

Ας δούμε την αφήγηση του Βασίλη Δημαρά στο olivemgazine με έναν πρωινό περίπατο του στην πόλη που ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό και είναι μια κούκλα.

Black Salami: ψωμί από σπίτι - The FNL Guide

Στήνομαι στην ούρα –ναι από νωρίς το πρωί σχηματίζεται ούρα από κόσμο– ενώ χαζεύω τη γεμάτη του βιτρίνα με τα flat bread αργής ωρίμανσης που τα γεμίζουν με πληθωρικό τρόπο. Έγινε γνωστό για εκείνο με το παστράμι Νέας Υόρκης, εγώ όμως θα σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτό με το κολοκύθι, τις ελιές, την ντομάτα και το τυρί.

Το καλοκαίρι σε μια μπουκιά. Πρόσφατα έβγαλαν και ένα που το λένε «κουλούρι Θεσσαλονίκης». Δεν θα τους το χαλάσω, γιατί δεν θυμίζει σε τίποτα το συγκεκριμένο κουλούρι, παρ’ όλα αυτά είναι νόστιμο: γαλοπούλα, μείγμα από τρία τυριά (ανθότυρο, μανούρι και τυρί κρέμα) και μπόλικο σουσάμι (μέσα στο σάντουιτς, όχι από πάνω). Δοκιμάστε το.

Black Salami: Το σύγχρονο microbakery, εμπνευσμένο από τα αρτοποιεία της  Ρώμης

 

Black Salami, το νέο microbakery των Εξαρχείων