25.8 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Αποκάλυψη π. πράκτορα της KGB: Ο Πούτιν βλέπει τους πάντες ¨εχθρούς” είναι εμμονικός ως ο Στάλιν, είναι άρρωστος.

Πληθαίνουν τα σενάρια για την κατάσταση υγείας του Βλαντιμίρ Πούτιν, τη στιγμή που η πολεμική κρίση στην Ουκρανία «φουντώνει» και οι κινήσεις της Μόσχας «παγώνουν» την παγκόσμια κοινότητα.

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα ισχυρίζεται πρώην πράκτορας της KGB, ο οποίος αυτομόλησε στη Δύση και ισχυρίζεται ότι ο ρώσος πρόεδρος είναι πιθανό να πάσχει από Πάρκινσον και άνοια, στα πρώιμα στάδιά της.

Μάλιστα, τον συνέκρινε με τον Ιωσήφ Στάλιν ως προς το θέμα των εμμονών και της ροπής στην παραφροσύνη.

«Εχει τις εμμονές του Στάλιν–Πάσχει από άνοια και Πάρκινσον»

Οι εν λόγω δηλώσεις έγινε στη Sun, με τον πρώην πράκτορα να δηλώνει πως άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Πούτιν μπορεί εσκεμμένα να μην ενημερώνονται για την κατάσταση του ισχυρού άντρα του Κρεμλίνου.

Παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του επιμένει ότι η κατάσταση της υγείας του Πούτιν είναι «εξαιρετική», σε σειρά βίντεο και φωτογραφιών φαίνεται να αποδυναμώνεται ο εν λόγω ισχυρισμός.

Μιλώντας, πάντως, στη βρετανική Sun o Μπόρις Καρπίτσκοφ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι παράφρων και έχει εμμονές με «παρανοϊκές ιδέες». 

«Βλέπει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται εντός των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας και ακόμη και μέσα στον στενό του κύκλο, ως προδότες», τόνισε ακόμη.

«Ο Πούτιν δεν θέλει να ενημερώνει τους συνεργάτες του για τυχόν προβλήματα υγείας ώστε να διατηρεί την εικόνα του ισχυρού άνδρα», συμπλήρωσε ο Καρπίτσκοφ.

Η όχι και τόσο καλή εικόνα της υγείας του Πούτιν όπως και η «ανεξήγητη» συμπεριφορά του μπορεί, σύμφωνα με τον πρώην πράκτορα της KGB, να οφείλεται στη νόσο του Πάρκινσον και τον καρκίνο, ενώ και η φωνή του – όπως προσθέτει- πυροδοτεί εικασίες.

«Δεν είμαι γιατρός αλλά υπάρχει σοβαρή ανησυχία ότι ο Πούτιν υποφέρει από πολλές σωματικές παθήσεις – πιθανώς κι από αθλητικούς τραυματισμούς από τα νεανικά του χρόνια» εξήγησε, δε, ο πρώην πράκτορας της KGB.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι γνωστός για την εμμονή που έχει με τη λεπτομέρεια, αλλά και για την καχυποψία του.

«Είναι τόσο καχύποπτος και εμμονικός που μπορεί πλέον να συγκριθεί με τον τύραννο Στάλιν» είπε ειδικότερα ο Καρπίτσκοφ.

Ο Στάλιν είχε… φυλακίσει γιατρό του

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Στάλιν εμφάνιζε συμπεριφορές που πρόδιδαν παράνοια και καχυποψία προς όλους. Ένας από τους γιατρούς του είχε φυλακιστεί αφού πρότεινε στον δικτάτορα να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή για να βελτιώσει την υγεία του.

Κατά το 1952, το Κρεμλίνο διέταζε τον βασανισμό γιατρών με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να σκοτώσουν ανώτατους πολιτικούς αξιωματούχους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι υγειονομικοί να εγκαταλείπουν τη Ρωσία.

Ένα ακόμη κοινό σημείο που εντοπίζει ο πρώην πράκτορας ανάμεσα σε Πούτιν και Στάλιν είναι ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει αρχίσει ανακρίσεις σε γιατρούς όπως έκανε και ο δικτάτορας στη Σοβιετική εποχή.

Τον Φεβρουάριο, οι ρωσικές αρχές ανέκριναν τον 61χρονο καθηγητή Βάλερι Σαλοβέι επί επτά ώρες για τους ισχυρισμούς του σχετικά με την ιατρική και ψυχική κατάσταση του Πούτιν.

Ο Σολοβέι ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει κορυφαίοι – σήμερα – διπλωμάτες και κατάσκοποι.

Προ ολίγων ημερών, ο καθηγητής μέσα από την κοινωνική πλατφόρμα Telegram τόνισε ότι ο Πούτιν μπορεί να αναγκαστεί να εγκαταλείψει για μέρες την πολιτική σκηνή, καθώς πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καρκίνου.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE