19 C
Athens
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Αποκάλυψη φωτιά για τη δολοφονία του Μπάμπη. Γιατί μπαίνει στις έρευνες και ο στρατός. Τι υποστηρίζει τώρα ο κρεοπώλης

Φωτιά είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεολόγγι 

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει πλέον νέο φυσίγγιο που βρέθηκε το πρωί στην περιοχή που δολοφονήθηκε ο Μπάμπης Κούτσικος στο Μεσολόγγι.

Το φυσίγγιο που βρέθηκε, αλλά και οι δύο κυνηγετικές καραμπίνες του 50χρονου, θα αποσταλούν σε εργαστήριο στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση.

Οι έρευνες της αστυνομίας αφήνουν τα πάντα ανοικτά, ακόμα και το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του νεαρού για να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια να τον πέταξε στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός, μετά από 18 ολόκληρες μέρες.

Στις έρευνες για τη δολοφονία του Μπάμπη και ο στρατός

Στις έρευνες εμπλέκεται πλέον και ο στρατός, καθώς απαιτείται ειδικό μηχάνημα για να εντοπιστουν προσωπικά αντικείμενα του 31χρονου

Στο πλαίσιο αυτό την περιοχή θα μεταβούν ναρκαλιευτές και με ένα ειδικό μηχάνημα που έχει ενσωματωμένο μαγνήτη ανέλκυσης μεταλλικών αντικειμένων, θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την καραμπίνα του θύματος ή και άλλα φυσίγγια που είχε στην κατοχή του νεαρός κυνηγός.

Τι υποστηρίζει τώρα ο κρεοπώλης – “έχω καθαρά χέρια”

Ο 50χρονος κρεοπώλης δεν έχει μεταφερθεί σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς πρόκειται να οδηγηθεί εκ νέου κάποια στιγμή στον ανακριτή Μεσολογγίου. Σ

ύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 ο κατηγορούμενος, που βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου στα κρατητήρια της Πάτρας, είπε σε αστυνομικούς που τον ρώτησαν για την υπόθεση «έχω καθαρά χέρια. Δεν έκανα εγώ το έγκλημα». Ωστόσο, φέρεται να παραδέχθηκε πως βρέθηκε την μοιραία βραδιά στην περιοχή που εντοπίστηκε το πτώμα του 30χρονου, μαζί με τον Μπάμπη Κούτσικο.

Δε αποκλείεται η πιθανότητα και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση ενώ έμφαση δίνεται στο να βρεθεί το κίνητρο και για αυτό – εκτός των άλλων- αναζητούνται και μαρτυρίες.  Όπως είπε στην ΕΡΤ η εκρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Κ. Δημογλίδου, «η θετική εξέλιξη της ανεύρεσης της σορού του άτυχου νεαρού θα μας δώσει σίγουρα περισσότερα στοιχεία για την έρευνα. Στοιχεία τα οποία θα μπορούν να αποκλείσουν ή να αποδείξουν και τη συμμετοχή ίσως και κάποιου συνεργού στο συγκεκριμένο έγκλημα… Υπάρχει συμμετοχή στη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια και αυτό προκύπτει από το χρονικό διάστημα το οποίο είναι περιορισμένο. Ο άνθρωπος αυτός κινήθηκε στην περιοχή και τέλεσε αυτό που έχει τελέσει και ήδη είναι προφυλακισμένος και σίγουρα κατά την άποψή μας έχει κάποιον η κάποιους οι οποίοι τον έχουν βοηθήσει να διαπράξει αυτό το ειδεχθές έγκλημα.»

«Η σορός του Μπάμπη δεν ήταν μέσα στο νερό»

Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, τόνισε ότι η σορός του 31χρονου δεν ήταν μέσα στο νερό σκεπασμένη με βαρίδιο, αλλά βρέθηκε σε ξερό σημείο στις καλαμιές. «Αν η δολοφονία έγινε με το ίδιο όπλο του Μπάμπη, από την στιγμή που έχει βγει ότι είναι καραμπίνα, θα πρέπει να βρεθεί το φυσίγγι, εκτός αν αυτός που σκότωσε τον Μπάμπη το βρήκε και το πήρε, που το θεωρώ δύσκολο. Ο Μπάμπης βρέθηκε στα καλάμια, σε ξερό μέρος, χωρίς πέτρες, χωρίς βάρος, χωρίς τίποτα. Η σορός του δεν ήταν μέσα στο νερό. Είχε πυροβοληθεί πλάγια αριστερά, να δούμε αν ήταν από πάνω προς κάτω ή αν ήταν ευθεία βολή.

«Αν είναι από πάνω προς τα κάτω σημαίνει ότι ήταν σκυμμένος, ίσως δηλαδή να τον κυνήγησε ο δολοφόνος του και να προσπάθησε να κρυφτεί. Σε περίπτωση που ευσταθεί και το άλλο σενάριο, ίσως ο δολοφόνος του, του είπε ‘έλα να πάμε να κυνηγήσουμε, κρύψου εσύ και εγώ θα πάω πιο πέρα’ και μετά να απομακρύνθηκε λίγο και να του έριξε να τον σκοτώσει».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη: «η βολή είναι στην ωμοπλάτη. Λένε ότι σύμφωνα με το πώς έχουν πάει επάνω στον Μπάμπη τα σκάγια, δείχνει ότι ήταν κάτω από 10 μέτρα η απόσταση του δολοφόνου, δεν τον πυροβόλησε στο κεφάλι».

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE