14.1 C
Athens
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

“Άνετον”: Το εστιατόριο στο Σύνταγμα με cozy εσωτερικό, εξαιρετικό φαγητό και ραφινέ γεύσεις. Με την υπογραφή Δημήτρη Φωτόπουλου -Βασίλη Ζώη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:

Εάν θέλετε να συνδυάσετε την ισορροπία μεταξύ άνεσης και γκουρμέ φαγητού επισκεφτείτε το “ΑΝΕΤΟΝ” στο Σύνταγμα

Το εστιατόριο με την υπογραφή του Δημήτρη Φωτόπουλου και του σεφ Βασίλη Ζώη θα σας εκπλήξει και με τις γκουρμέ και urban, επιλογές του.

Προσεγμένο αλλά και χαλαρωτικό, το Άνετον είναι το εστιατόριο στο Σύνταγμα που δικαιολογεί πλήρως το όνομά του.

Άνετον, Αθήνα - Κριτικές εστιατορίων - Tripadvisor

Παρέχοντας άριστες υπηρεσίες και με απόλυτα cozy εσωτερικό, κινείται εξίσου “άνετα” στον κατάλογό του, παίρνοντας ελληνικές γεύσεις και υλικά και μετατρέποντάς τα στα πιο λαχταριστά πιάτα.

Για εξαιρετικό φαγητό και ραφινέ γεύσεις χωρίς δήθεν ατμόσφαιρα και επιτηδευμένες καταστάσεις, το Άνετον είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές στο κέντρο της Αθήνας.

εστιατόρια στη Σύνταγμα - Ergon House

Η ιστορία του ΑΝΕΤΟΝ

Το 2005 ο Δημήτρης Φωτόπουλος άνοιξε τις πόρτες του Άνετον σε έναν ήσυχο δρόμο του Αμαρουσίου. Κανείς δεν φανταζόταν τότε ότι το εστιατόριο αυτό τότε θα γινόταν meeting point και πως μερικά χρόνια αργότερα θα μετρούσε αρκετές ανακαινίσεις για να μπορεί να εξυπηρετεί το πλήθος του κόσμου, που όλο και μεγάλωνε. Έπειτα από 15 χρόνια λειτουργίας στα Βόρεια Προάστια το «Άνετον» μετακόμισε στην καρδιά της Αθήνας με στόχο να γίνει πιο inclusive.

Σήμερα ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία και τις ίδιες αρχές ως προς το σεβασμό στην Ελληνική Κουζίνα, στην μαγεία της απλότητας, στην φιλοξενία και την εξυπηρέτηση, μα πάνω από όλα στην ιδεολογία του value for money food experience.

Το μενού στο ΆΝΕΤΟΝ

Όλες  οι συνταγές βασίζονται σε αγνά υλικά εποχής, τα οποία συνδυάζονται με τρόπο τέτοιο ώστε να σας δίνουν την καλύτερη γευστική εμπειρία, και είναι πάντα εναρμονισμένες με τις επιταγές της Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας.

Το μενού αλλάζει συχνά λόγω εποχικότητας των υλικών κι έτσι ανάλογα με τα υλικά που προσφέρει η φύση την εκάστοτε περίοδο, δημιουργούμε τα πιάτα μας. Αναζητούμε πάντα νέες πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα (τυριά, κοπές και κρέατα) μέχρι συνταγές που να μας ξυπνούν οικογενειακές είτε παιδικές μνήμες τις οποίες μεταφέρουμε με έναν φρέσκο τρόπο στο πιάτο.

Αντίστοιχης εποχικής φιλοσοφίας είναι και η λίστα με τα cocktails καθώς και ο κατάλογος με τα κρασιά και τις μπύρες που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα από ελληνικές -αλλά και όχι μόνο- ετικέτες.

 

HOLIDAY MENUS

ΔΕΙΠΝΟ

ΓΛΥΚΑ

Ο ΣΕΦ Βασίλης Ζωής

Ο Βασίλης Ζώης, Executive Chef του Άνετον, βρίσκεται εδώ και μια δεκαετία στα παρασκήνια του εστιατορίου μας –στην κουζίνα. Είναι ένας από τους πρώτους απόφοιτους της μαγειρικής σχολής “Le Monde” στην Αθήνα, από την οποία αποφοίτησε το 1998 -τη χρονιά που ξεκίνησε και το μαγειρικό του ταξίδι.

Η μακρόχρονη εμπειρία του και η βαθιά γνώση του για την σύγχρονη ελληνική κουζίνα είναι αδιαμφησβήτητα στοιχεία του προφίλ του.

Σήμερα, ως συνιδιοκτήτης του Άνετον, ο Βασίλης φροντίζει η πρώτη ύλη που φτάνει στην κουζίνα μας να είναι ύψιστης ποιότητας, ενώ παράλληλα συνεχίζει να δίνει το μαγειρικό του στίγμα μέσα από τα πιάτα του να προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Τράμπ: Χιλιάδες αμερικανοί έτοιμοι να μετακομίσουν στην Ευρώπη, μετά την εκλογή του. Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που ψάχνουν, λόγω Golden Visa

Eνα κύμα εύπορων Αμερικανών, θα μπορούσε σύντομα να υποδεχθεί η Ευρωπη, καθώς οι...

Mega deal στη Πάρο: Βίλα 510 τ.μ. με 8 δωμάτια πουλήθηκε 4,6 εκ. ευρώ. Ποιος είναι ο αγοραστής

Πόλος έλξης για τους ξένους επενδυτές αποτελούν τα ακίνητα υψηλών προδιαγραφών στα ελληνικά νησιά....

Τεχνολογία: Μεγάλες επενδύσεις από 151 επιχειρήσεις χρηματοδοτεί η κυβέρνηση. Οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα

Στο πλαίσιο του παραγωγικού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας η κυβέρνηση προχώρησε το επενδυτικό σχέδιο...