29.8 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Ακίνητα: Έκρηξη κατασκευών γύρω από το δαχτυλίδι της Κηφισίας

Ένας «πυρετός» επενδύσεων και κατασκευών καταγράφεται στο πλέον δυναμικό τμήμα της Λεωφόρου Κηφισίας, από το ΟΑΚΑ έως τον ΟΤΕ και τον κόμβο της Αττικής Οδού το οποίο περιλαμβάνει  μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία.

Στο «χρυσό» Δαχτυλίδι πρόκειται να κατασκευαστούν, ή κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή, σημαντικά έργα ανεβάζοντας ακόμη υψηλότερα την αξία της περιοχής, που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων όσον αφορά τη ζήτηση επαγγελματικών ακινήτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφατα «έκλεισε» και η αξιοποίηση του τελευταίου «φιλέτου» στην περιοχή.

Ο λόγος για το οικόπεδο που ανήκει στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την Αττική Οδό και περικλείεται από τις οδούς Διστόμου και Αλαμάνας (μπροστά από το Ιατρικό Αθηνών), στη θέση «Σωρός» του Δήμου Αμαρουσίου

Σήμερα το ακίνητο αυτό χρησιμοποιείται ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης οχημάτων και βάσει του σχεδιασμού προσφέρεται για την ανάπτυξη κτιρίων γραφείων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Η ανάπτυξη του εν λόγω οικοπέδου λέγεται ότι «πηγαίνει» στη Dimand Real Estate σε συνεργασία με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τον όμιλο του Ιατρικού Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκταση σχεδιάζεται η ανέγερση ενός συγκροτήματος γραφείων επιφανείας 12.000 τ.μ. Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 30-35 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Επενδυτική παρουσία στην περιοχή έχει και η Prodea Investments, η οποία πριν από ένα χρόνο απέκτησε πέντε όμορα οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 10.433,50 τ.μ., με υφιστάμενο κτήριο γραφείων/κατοικιών 4.172 τ.μ., τα οποία περικλείονται από την Λεωφόρο Κηφισίας και την οδό Διονύσου στο Μαρούσι.

Δίπλα στον κόμβο της Αττικής Οδού όπου στο παρελθόν στεγάζονταν τις εγκαταστάσεις της Εκκλησίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, η μεγαλύτερη ΑΕΕΑΠ δρομολογεί αυτή την περίοδο την κατασκευή ενός συγκροτήματος από δύο κτίρια γραφείων, συνολικής επιφανείας άνω των 17.000 τ.μ.

Μαζί με το κόστος αγοράς του ακινήτου, το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ στο διαμπερές οικόπεδο των 11 στρεμμάτων επί της Λεωφόρου Κηφισίας 65, στο ύψος του Παράδεισου Αμαρουσίου, στην πρώην καλτσοποιία Berkshire, η Dimand Real Estate κατασκευάζει αυτή την περίοδο το νέο κτίριο γραφείων που θα στεγάσει την PriceWaterHouseCoopers (PwC).

Το επενδυτικό αυτό ακίνητο πέρασε πρόσφατα στην ιδιοκτησία της Eurobank, έναντι τιμήματος 74,4 εκατ. ευρώ με πωλήτρια τη Dimand.

Εκεί όπως προαναφέρθηκε κατασκευάζεται εμβληματικό υπερσύγχρονο συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφάνειας 24.940 τ.μ. σε δύο κτιριακούς όγκους. Βάσει του χρονοδιαγράμματος θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στον μισθωτή του το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Η επένδυση είναι της τάξεως των 50-55 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και το ακίνητο ανεγείρεται με βάση τις αρχές της αειφορίας και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο φιλικό, ευέλικτο και δημιουργικό περιβάλλον εργασίας. Το συγκρότημα στοχεύει σε πιστοποίηση WELL και LEED στη βαθμίδα Gold, σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης του αμερικανικού φορέα USGBC.

Η PwC θα μισθώσει το κτίριο για περίοδο 10 ετών, με δικαίωμα ανανέωσης επιπλέον 10 ετών, αντί 26 ευρώ ανά τ.μ.

Την ίδια ώρα, η ΑΒ Βασιλόπουλος με τη δική της μεγάλη «σάλα» επιχειρεί «σπάσει» την κυριαρχία του Σκλαβενίτη, leader του οργανωμένου λιανεμπορίου στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Η κατασκευή του νέου μεγάλου καταστήματος της ΑΒ Βασιλόπουλος στο οικόπεδο του ιδρύματος Μιμηκόπουλου, σε απόσταση λίγων μέτρων από το «δαχτυλίδι» της Αττικής Οδού στο Μαρούσι και επί της λεωφόρου Κηφισίας, προχωράει, με στόχο να λειτουργήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE