17.1 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Reuters – αποκάλυψη: Η Μοσάντ κατασκεύασε και πούλησε τους βομβητές που «εξόντωσαν» την Χεζμπολάχ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας για την φονική επίθεση με τους βομβητές της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Όπως αναφέρει το Reuters, πίσω από την επίθεση και τις φονικές μπαταρίες κρύβεται η ισραηλινή μυστική υπηρεσία, Μοσάντ.

Το Reuters αποκάλυψε με ποιο τρόπο το Ισραήλ κατάφερε να εξοντώσει την οργάνωση.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της Χεζμπολάχ, η Μοσάντ, γνώριζε πολύ καλά τον τρόπο που κινούνταν η οργάνωση και λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, αποφάσισε η ίδια να κατασκευάσει τη δική της μπαταρία.

Η «φονική μπαταρία»

Η συγκεκριμένη μπαταρία παγιδεύτηκε με 6 γραμμάρια από την εξαιρετικά ισχυρή εκρηκτική ύλη «PETN» (pentaerythritol tetranitrate).

Το Ισραήλ τοποθέτησε ως επιταχυντή, μία εξαιρετικά εύφλεκτη πλαστική ύλη ανάμεσα στα εκρηκτικά και στους δύο πόλους της μπαταρίας.

Η Μοσάντ δημιούργησε με αυτόν τον τρόπο ένα «σάντουιτς» που δεν περιείχε μεταλλικά στοιχεία. Η λεπτομέρεια αυτή έκανε τη διαφορά καθώς κατά τον έλεγχο με ανιχνευτές μετάλλων που έκανε η Χεζμπολάχ, δεν βρήκε καμία ανησυχητική ένδειξη.

Αφού πέρασε τον έλεγχο της Χεζμπολάχ, τα πακέτα μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς τοποθεσίες και διανεμήθηκαν στα μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το Reuters, η Μοσάντ σχεδίασε πολύ μεθοδικά αυτή την επιχείρηση για να πλήξει την Χεζμπολάχ.

Η εταιρεία στην Ταϊβάν

Κρίσιμο ρόλο είχε η εταιρεία από την Ταϊβάν η οποία διέθετε αποκλειστικά τους βομβητές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Μοσάντ δημιούργησε μία εταιρεία με έδρα την Βουδαπέστη μόνο και μόνο για να καταφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ να προσεγγίσουν την εταιρεία στην Ταϊπέι.

Πράκτορες της Μοσάντ παρίσταναν ανθρώπους της εταιρείας που είχαν κατασκευάσει μία νέα μπαταρία πολύ μεγάλης διάρκειας. Τότε, έκλεισαν ραντεβού με τον ιδιοκτήτη της «Apollo Systems» για να ζητήσουν συνεργασία.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας δεν εντυπωσιάστηκε από τον σχεδιασμό της μπαταρίας αλλά τελικά δέχθηκε να βάλει τον συγκεκριμένο κωδικό στον κατάλογο με τα πρόσθετα προϊόντα που οι πελάτες του θα μπορούσαν, μετά από παραγγελία, να πάρουν στα χέρια τους.

Ο ίδιος δεν έλαβε και δεν έστειλε ποτέ τις φονικές μπαταρίες σε πελάτες ή και στην ίδια τη Χεζμπολάχ, κάτι που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι εκρήξεις στην Βηρυτό.

Η Μοσάντ για να «πουλήσει» την ιστορία με τις αθώες μπαταρίες, έκανε «ηλεκτρονική εκστρατεία» για να διαφημίσει τις δυνατότητες του προϊόντος.

Οι μπαταρίες ξεκίνησαν να διαφημίζονται ως «must have» σε πολλές σελίδες πώλησης, με αποτέλεσμα τελικά η Χεζμπολάχ να τις επιλέξει.

Η απόφαση της Χεζμπολάχ, έμελλε να αλλάξει μια για πάντα την οργάνωση, τουλάχιστον με τη δομή και την μορφή όπου την ξέραμε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Γάζα: Εκτέλεσαν τον νέο ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ – Ισραηλινό χτύπημα ακριβείας

Ο Σινουάρ θεωρείται ένας εκ των εγκεφάλων της πολύνεκρης επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ