Ο παραδοσιακός φούρνος Mälzer του Βερολίνου κλείνε μετά από 125 χρόνια λειτουργίας όλα τα υποκαταστήματα του.
Τα παραδοσιακά αρτοποιεία οδηγήθηκαν στο λουκέτο καθώς δεν άντεξαν την αφόρητη οικονομική πίεση που δέχονταν.
Οι παραδοσιακοί φούρνοι, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και στην Ελλάδα, δέχονται ισχυρές πιέσεις από τα σουπερμάρκετ, τα οποία τα τελευταία χρόνια είτε έχουν φούρνους μέσα στα καταστήματα τους ή παράγουν το δικό τους ψωμί.
Αυτό σημαίνει ότι πολλοί καταναλωτές αγοράζουν από μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ το ψωμί τους, με αποτέλεσμα παραδοσιακοί φούρνοι να οδηγούνται στο κλείσιμο.
Πώς ο παραδοσιακός φούρνος Mälzer οδηγήθηκε στην πτώχευση
Το καλοκαίρι ξεκίνησε η διαδικασία πτώχευσης με την ελπίδα να σωθεί η εταιρεία. Οι προσπάθειες, όμως, ήταν άκαρπες.
Με μια ανακοίνωση στο τελευταίο εναπομείναν υποκατάστημα στην Ahornstraße στο Steglitz και μια ανακοίνωση στον ίδιο τον ιστότοπό της, η οικογένεια που διευθύνει την επιχείρηση ευχαρίστησε «με βαριά καρδιά» τους πελάτες της για την πολυετή πίστη τους.
Ο λόγος που κλείνουν τα καταστήματα είναι το αυξημένο κόστος πρώτων υλών και ενέργειας καθώς και οι ελλείψεις προσωπικού.
Σύμφωνα με την Morgenpost, η ιστορία του αρτοποιείου χρονολογείται από το 1899, όταν ιδρύθηκε στο Βερολίνο το «Πρώτο αρτοποιείο της Ρηνανίας».
Το μικρό κατάστημα στην Ahornstraße στο Steglitz αποτελούσε μόνιμο θεσμό από το 1915.