Από ήρωας της αστυνομίας στα 36 του, απατεώνας στα 40 – Πώς αποκαλύφθηκε η δράση της οργάνωσης που συμμετείχε

0
83

Σάλος έχει ξεσπάσει με την απίστευτη ιστορία ενός 40χρονου απόστρατου αστυνομικού. Το 2020, σε ηλικία 36 ετών βραβεύτηκε για την υπηρεσία του στο Σώμα και έπειτα αποστρατεύτηκε. Το 2024, όμως, εμφανίστηκε ως εμπλεκόμενος σε οργάνωση εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Ο άνδρας αυτός πέρασε από τη μία στιγμή στην άλλη από την εντιμότητα στην παρανομία.  Ο απόστρατος αστυνομικός, και ακόμη δύο άτομα καλούσαν πολίτες και τους ανέφεραν πως συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και πως χρειάζονται χρήματα για την πραγματοποίηση χειρουργείων.

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση της οργάνωσης

Η δράση τους αποκαλύφθηκε, όταν το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου, ένας άγνωστος κάλεσε μία γυναίκα και προσποιούμενος ιατρό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών απαίτησε 40.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα χειρουργείου της κόρης της, η οποία, όπως της ανέφερε, είχε χτυπήσει σοβαρά στο πόδι της και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.

Κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνομιλίας, ένα μέλος της οργάνωσης προσποιούταν ότι ήταν η κόρη της και προσπαθούσε να την πείσει να παραδώσει τα χρήματα. Η παθούσα πείσθηκε από τα λεγόμενα τους και συμφώνησε στην καταβολή του χρηματικού ποσού, σε τοποθεσία που της υπέδειξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, στην περιοχή των Βραχναιίκων, όπου και θα την ανέμενε άλλος συνεργός τους.

Η γυναίκα το μεσημέρι της ιδίας ημέρας μετέβη στο σημείο και παρέδωσε τις 40.000 ευρώ σε έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος αποχώρησε με μία μοτοσικλέτα. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το άτομο που παρέλαβε τα χρήματα από τη γυναίκα ήταν ο πρώην συνάδελφός τους. Στη συνέχεια , διεξήχθη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατά την οποία ο κατηγορούμενος προσήχθη και αναγνωρίστηκε από το θύμα της απάτης.

Γιατί είχε βραβευτεί ο αστυνομικός – απατεώνας

Ο πρωήν αστυνομικός συμμετείχε σε μία καταδίωξη του Νίκου Μαζιώτη στην Κλειτορία Αχαΐας, ο οποίος καταζητούνταν μετά από ένοπλη ληστεία σε τράπεζα της περιοχής τον Μάρτιο του 2014. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, πάνω σε ανταλλαγή πυροβολισμών ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι.

Η πράξη αυτή κρίθηκε ως «εξαιρετική» και οδήγησε το 2020 στο αστυνομικό μετάλλιο σε ειδική τελετή προς τιμήν του. Στη συνέχεια, αποστρατεύθηκε, λόγω του τραυματισμού του και συνέχισε την ζωή του ως απλός πολίτης, με την πλέον γνωστή κατάληξη.