Υπουργείο Τουρισμού: Σάλος για απίστευτες σπατάλες ανακαινίσεων στο γραφείο της Υπουργού. Πάνω από 2 εκ. κόστος – Για δύο πολυτελή χαλιά διατέθηκαν 17.980 ευρώ

0
123

Πραγματικό σάλο έχουν προκαλέσει όσα γίνονται γνωστά για τις μεγάλες σπατάλες που αφορούν στις αλλεπάλληλες ανακαινίσεις του γραφείου της υπουργού Κας Όλγας Κεφαλογιάννη. Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει τουλάχιστον δύο ανακαινίσεις λένε στελέχη του υπουργείου με τα οποία μίλησε ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. Το ένα συνεργείο, λένε διαδέχεται το άλλο.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η συνολική δαπάνη, πρέπει να έχει ξεπεράσει το ποσό των 2 εκατ. ευρώ. Η τελευταία ακριβή δαπάνη της κ. Κεφαλογιάννη είναι δύο περσικά χαλιά, για τα οποία πληρώθηκε το ποσό 17.980 ευρώ

Παράλληλα έχει αλλάξει μία και δύο φορές  η επίπλωση του μεγάλου γραφείου της υπουργού. Είναι χαρακτηριστικό ότι για μεγάλο διάστημα μηνών λόγω των συνεργείων και των εργασιών που γίνονται, η κα Κεφαλογιάννη δεν πήγαινε καν στο υπουργείο..

Η Διαύγεια για τις δαπάνες στα χαλιά

Στο δημόσιο έγγραφο της αγοράς στη Διαύγεια υπάρχει αναλυτική περιγραφή του κάθε χαλιού. Συγκεκριμένα αναφέρεται:.

1) Ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, σε μπλε χρώμα φόντου με κεντρική ροζέτα και γωνίες. Διαστάσεις: 4,30Χ3,03=13,03 τμ².

2) Ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, με επαναλαμβανόμενο σχέδιο σε λευκό φόντο και μπλε μπορντούρα. Διαστάσεις: 3,60Χ2,77=9,97 τμ².

Η απάντηση του υπουργείου Τουρισμού, για τα χαλιά


«Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ειδών για την αναβάθμιση των χώρων υποδοχής επισκεπτών, διευκρινίζονται τα εξής, από το υπουργείο Τουρισμού:

Το υπουργείο Τουρισμού, ως κατεξοχήν υπουργείο εξωστρέφειας, έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμο μέρος των εργασιών του είναι η υποδοχή προσώπων από όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, κράτη και φορείς του νευραλγικού αυτού τομέα για την Ελλάδα.
Η τουριστική διπλωματία στο επίκεντρο συνάντησης της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Γιώργο Γεραπετρίτη
»Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας, διαδικασία που είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαπενταετία.

Η ανανέωση αυτή έγινε με απόλυτη διαφάνεια, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Η βελτίωση των χώρων υποδοχής κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στο πλαίσιο δράσεων και εργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».