14.8 C
Athens
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Γιατί η Τουρκία αδυνατεί να επιτεθεί στρατιωτικά στην Ελλάδα. Αποκαλύψεις Τούρκου Αντιπτέραρχου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:

 

Μεγάλος  θόρυβος ξεσηκώθηκε στην Τουρκία και στα ΜΜΕ της χώρας,  αναφορικά με την έλευση των πρώτων 6 από τα συνολικά 24 μαχητικά Rafale 4+ που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία.

Η Ελλάδα έχει κάνει αυτές τις κινήσεις για να διασφαλίσει και το πέτυχε ήδη,  αεροπορική υπεροχή  έναντι της Τουρκίας στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζεται στην αρθρογραφία.

Ο Τούρκος απόστρατος Αντιπτέραρχος  Ερντογάν  Καρακούς, προxώρησε σε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων, με αφορμή τα Rafale, απο την οποία προκύπτει σαφώς οτι η Τουρκία είναι αδύνατον σήμερα να επιτεθεί στρατιωτικά εναντίον ητς Ελλάδος

H Τουρκία, τονίζει ο Τουρκος Πτέραρχος,  δεν θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα και οι  προσπάθειές της  είναι μάταιες 

Η Ελλάδα κάνει σχέδια αν μπορεί να βεί μια ευκαιρία και να εξαπολύσει αεροπορική επιδρομή στην Τουρκία.Θα δούμε αν θα έχει τη δύναμη να φτάσει σε αυτό το σημείο ή όχι. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε χωρίς να μείνουμε αδρανείς. Οι προσπάθειές μας για την ενίσχυση της αεροπορίας μας συνεχίζονται. Η Τουρκία σκοπεύει να αγοράσει 40 F-16s από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, 80 F-16s αναμένεται να αναβαθμιστούν σε Block 70. Η Τουρκία το κάνει αυτό εδώ και λίγο καιρό και  θα διατηρήσει την αποτρεπτική της ισχύ».

Το εθνικο αεροσκάφος

Το εθνικό αεροσκάφος Μάχης (MMU) θα αρχίσει να παραδίδεται στην πολεμική αεροπορία το 2029. Ο κινητήρας του αεροσκάφους θα κατασκευαστεί επίσης στην Τουρκία. Τότε θα χρειαστούμε περίπου 300 αεροσκάφη MMU και η παράδοσή τους θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2040. «Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε ένα πλήρες αποτρεπτικό πλεονέκτημα στην περιοχή. Ακόμη και η αγορά ενός F-16 από την Τουρκία για να περάσει τα επόμενα 20 χρόνια θα αποτρέψει τους Έλληνες».

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν ανατροπή της αεροπορικής ισοροπίας 

Oι ΗΠΑ εσκεμμένα θέτουν σε αναμονή την απαίτηση της Αθήνας για τα F-35. Γνωρίζουν ότι θα γίνει πόλεμος όταν δεν υπάρχει στρατιωτική ισορροπία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Δεν είναι επιθυμητό  από τις ΗΠΑ να ξεσπάσει ελληνοτουρκικός πόλεμος, ειδικά σε μια περίοδο που οι εντάσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας αυξάνονται.

Τώρα σε σχέση με τα Rafale που πήρε η Ελλάδα έχω να πώ  ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κυκλοφόρησαν τα Rafale. Η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου 15 χιλιάδες ώρες. Τα αεροπλάνα που αγόρασε η Ελλάδα έχουν πετάξει το πολύ 3.000 με 5.000 ώρες. Ανάμεσα στο δεύτερο χέρι και το πρώτο χέρι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Η Ελλάδα συναίνεσε στο δεύτερο χέρι για να τα πάρει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συμφώνησε επίσης στο δεύτερο χέρι προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των Rafales σε 24 το συντομότερο δυνατό”

Τα βασικά τρωτά σημεία της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας

Η αεράμυνα της Τουρκίας είναι γεγονός ότι είναι εξαιρετικά ασθενής και προβληματική  στην παρούσα φάση , αλλα και ακόμη στην περίπτωση υλοποίησης των τουρκικών ονείρων για δημιουργία δικής τους αεράμυνας, αυτή θα πάρει χρόνο και θα υπολείπεται  της Ελληνικής

Οι αναφορές από πολλούς  Τούρκους αναλυτές  για τους S-400, ότι κλειδώνουν το Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο αναλόγως της θέσης τάξης τους , σκοντάφτει σε ένα απλό επιχείρημα.

Με ποιά αντιαεροπορικά θα προστατευθεί η καρδιά της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας που εδρεύει στην Άγκυρα, Εσκη Σεχήρ και Κωνσταντινούπολη  κατά βάση, σε περίπτωση υποθετικά λέμε, μιας ελληνοτουρκικής σύρραξης, όταν οι S-400  θα ταχθούν μακριά από την μεταξύ των τριών αυτών πόλεων περιοχή;

Γιατί εννοείται   φυσικά ότι πρώτο μέλημα της Τουρκίας θα είναι η διαφύλαξη της πολεμικής της βιομηχανίας και μετά το Αιγαίο και η ΝΑ Μεσόγειος

Επίσης πως θα προστατευθούν ανταεροπορικά τα τουρκικά λιμάνια στο Αιγαίο;

Πώς θα διασφαλιστεί η ισχυρή αντιαεροπορική προστασία της EMOGK και της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, προκειμένου να ενεργήσει στο Αιγαίο;

Σοβαρά ερωτήματα για τα οποία στην παρούσα φάση η Τουρκία δεν διαθέτει αξιόπιστες απαντήσεις,

  Αδυναμία αποφυγής  στρατηγικών πληγμάτων στο εσωτερικό της Τουρκίας

Η Ελλάδα στην υποθετική περίπτωση που ο Ερντογάν  θελήσει να αποτολμήσει στρατιωτική ενέργεια σε βάρος της, έχει τη δυνατότητα να πλήξει αξιόπιστα στρατηγικούς στόχους στο εσωτερικό της, με μια γκάμα εναέριων  οπλικών συστημάτων, μέχρι στιγμής.

Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία παύει να είναι στο απυρόβλητο  σε όλη σχεδόν την επικράτειά  της από τα ελληνικά στρατηγικά όπλα τα οποία φέρονται από τα Rafale και τα οποία έχουν μεγάλη ακτίνα δράσης, γεγονός που θα την αναγκάσει να αναλώσει  προσωπικό και μέσα της για την διαφύλαξη στρατηγικών της στόχως σε όλη της την επικράτεια.

Αυτό γίνεται ακόμη δυσκολότερο όταν έχεις προβληματική-κακή  αεράμυνα όπως η Τουρκία.

 Ελληνική αεροπορική κυριαρχία

Η Ελληνική αεροπορία έχει το πάνω χέρι στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο πλέον,  και η ψαλίδα με την Τουρκία θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, αφού εκτός των 24  RAFALE και της πιθανότατης αγοράς μιας μοίρας  F-35 , η χώρα μας προβαίνει σε αναβάθμιση 83 F-16 της σε Viper, γεγονός που τα επόμενα 3-4 χρόνια θα έχει ως αποτέλεσμα η Πολεμική μας Αεροπορία να είναι από τις δυνατότερες σε Παγκόσμιο επίπεδο

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι η Τουρκία αδυνατεί να επιτεθεί στρατιωτικά στην Ελλάδα και οι πολλές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, υπουργών,συνταξιούχων  διπλωματών, απόστρατων αξιωματικών και αναλυτών που φιλοξενούνται στα τουρκικά Ερντογανικά ΜΜΕ, αποσκοπούν στο  να κρύψουν τις πολλές και βασικές αδυναμίες της Τουρκίας

Οποιαδήποτε  τέλος πρόβλεψη για την πορεία των τουρκικών εξοπλιστικών προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη και την τήρηση των εξαγγελθέντων χρονοδιαγραμμάτων από τους Τούρκους, θα ήταν τουλάχιστον επισφαλής για να μην πω σίγουρα λάθος.

Οι βασικοί  λόγοι που συνηγορούν προς τούτο είναι δύο.

Ο πρώτος είναι η κάκιστη τουρκική οικονομία που οδηγεί την χώρα προς την καταστροφή, με συνέπεια να μην υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι χρηματοδότησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Τουρκίας.

Ο δεύτερος  είναι η ρευστή και πολωμένη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές ή ακόμη και σε ανατροπή του καθεστώτος Ερντογάν.

Τυχόν αλλαγή στην διακυβέρνηση της χώρας, θα σημάνει και προσπάθεια προσέγγισης της νέας τουρκικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ και ΕΕ σε κάποιο βαθμό καλύτερο τουλάχιστον από αυτόν του Ερντογάν σήμερα, γεγονός που μπορεί να έχει τη δυναμική εξοπλιστικού επαναπροσδιορισμού της Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: