25.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Σύζυγος Λύτρα: Τι επικαλείται στην αίτηση διαζυγίου- Ποια τα αιτήματα της και η τελικη εξέλιξη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:

Νέες εξελίξεις στη γνωστή υπόθεση ξυλοδαρμού έρχονται να ενώσουν το παζλ από την πλευρά της Σοφίας Παπαζωγοπούλου. Η επόμενη νομική κίνησή της αφορά στην κατάθεση αίτησης διαζυγίου μετά την προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα με την κακουργηματική κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της.

Για το πρώην -πλέον- ζευγάρι, η ρήξη ανάμεσά τους είναι οριστική και πλέον τα επόμενα κεφάλαια θα γραφτούν στις δικαστικές αίθουσες. Τα κεντρικά ερωτήματα αφορούν στο ποια είναι η φύση των αιτημάτων της και η τελικη εξέλιξη της διαδικασίας.

Μερικά από τα κύρια ζητήματα που η ίδια επικοινωνεί μέσω της κατάθεσης του διαζυγίου έχουν να κάνουν με:

  1. 1.Αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια ανήλικης κόρης της

Όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα στοιχεία, η Σοφία Παπαζωγοπούλου επιθυμεί να διακόψει οποιοδήποτε σημείο σύνδεσης με τον θύτη της και να πάρει μαζί ολοκληρωτικά κάθε δικαίωμα. Την αίτηση διαζυγίου συνοδεύει πρώτα από όλα η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων με στόχο της να πάρει την αποκλειστική επιμέλεια της ανήλικης κόρης της.

2. Η διαφύλαξη της σωματικής και ψυχολογικής υγείας της

Μια από τις κεντρικές προτεραιότητες της ίδιας, όπως μάλιστα είχε μοιραστεί στην κατάθεσή της έχει να κάνει με την θωράκιση της σωματικής και ψυχολογικής της υγείας. Όπως είχε αναφέρει:«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Δεν είμαι καλά. Πώς να είμαι καλά; Δε γινόταν άλλο».

3. Οι εντάσεις και οι σκηνές ζηλοτυπίας

Μια ακόμη αφορμή, η οποία ράγισε το γυαλί και αποτέλεσε την έναρξη της βαριάς λογομαχίας μεταξύ τους, όπως η ίδια αποκάλυψε ήταν η σκηνή ζηλοτυπίας από την πλευρά του ποινικολόγου. Φαίνεται ότι ο παράγοντας αυτός έπαιξε επίσης ρόλο για να ασκηθούν νέα μέτρα για την προστασία της.

Οι λοιποί πειθαρχικοί έλεγχοι που καίνε τον Λύτρα

Ο κ.Λύτρας αντιμετωπίζει και πειθαρχικό έλεγχο από τον Δικηγορικό Σύλλογο για την υπόθεση του ξυλοδαρμού, ενώ νωρίτερα έγινε γνωστό ότι του επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές για δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν επί υποθέσεων που είχε εμπλοκή ως δικηγόρος.

Ειδικότερα, με δύο αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον Απόστολο Λύτρα έχουν επιβληθεί ξεχωριστά για κάθε υπόθεση: 1) επίπληξη και 2) χρηματική ποινή. Οι χρηματικές ποινές είναι με ποσά τα οποία κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Και οι δύο πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν για δηλώσεις του κατά το παρελθόν σχετικά με την υπόθεση του 16χρόνου Ρομά στην Θεσσαλονίκη και την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού.

Οι έρευνες για τις δύο αυτές υποθέσεις ξεκίνησαν από τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Λύτρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες είχαν γίνει σε προγενέστερο χρόνο βάθους 6 μηνών.

Ακόμη, ο κ. Λύτρας δεν έχει πληρώσει ως όφειλε την συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με συνέπεια να μην είναι ενήμερη η δικηγορική ταυτότητά του και να μη μπορεί να διοριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος, χωρίς αυτό να μεταφράζεται ότι δεν έχει δικηγορική ταυτότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Απόστολος Λύτρας: Στην αγκαλιά του Κούγια μετά την αποφυλάκιση – Η ένθερμη συνάντηση στα δικαστήρια

Την ένθερμη συνάντηση του Απόστολου Λύτρα με τον επίσης δικηγόρο και φίλο του Αλέξη...

Νέος πόλεμος των Ρόουζ. Λύτρας κατά Πολυζωγοπούλου. «Αηδίες ότι έριξα 30 μπουνιές» «Σε πόσες είσαι κακοποιητής;»

Χωρίς τέλος η αντιπαράθεση Απόστολου Λύτρα και Σοφίας Πολυζωγοπούλου με αφορμή τα όσα ισχυρίστηκε...

Γιατί αποφυλακίζεται ο Απόστολος Λύτρας. Ποιοι οι όροι που του επιβλήθηκαν

Ελεύθερος αφέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας ο οποίος είχε οδηγηθεί στην φυλακή τον...