27.6 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Aπασφάλισε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ – Απειλεί με γενικευμένο πυρηνικό πόλεμο: «Δεν μπλοφάρουμε για τη χρήση πυρηνικών»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:

 Μια νέα δήλωση του αντιπροέδρου του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ  προκαλεί ανησυχία. Συγκεκριμένα, ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Μόσχα θα απαντήσει «ασύμμετρα» στις ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικά όπλα στο έδαφός της και αυτό «δεν είναι μπλόφα», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι  είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων, γεγονός που  μπορεί να επιφέρει έναν γενικευμένο πόλεμο με τη Δύση.

O Μεντβέντεφ, σε ανάρτησή του στο επίσημο κανάλι του στο Telegram, τόνισε ότι αν η Ρωσία εξαναγκαστεί να επιστρέψει εδάφη στην Ουκρανία, θα χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, επισημαίνοντας πως στόχοι δεν θα είναι μόνο το Κίεβο, αλλά και πόλεις όπως η Ουάσινγκτον, το Βερολίνο και το Λονδίνο.

Κατηγόρησε μάλιστα τη Δύση, δηλώνοντας ότι παρέχει όπλα στην Ουκρανία, αυξάνοντας τον κίνδυνο ενός «πυρηνικού αποκαλυπτικού» πολέμου, ενώ φρόντισε να  τονίσει ότι οι πυρηνικές δυνάμεις δεν χάνουν τις μάχες, όταν υπερασπίζονται την πατρίδα τους.

Αυτές οι απειλές έρχονται σε συνέχεια της αυξημένης έντασης με τις δυτικές δυνάμεις να ενισχύουν την Ουκρανία στρατιωτικά, αλλά και τη χθεσινή δήλωση Αμερικανών αξιωματούχων στο» Reuters» ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέτρεψε σιωπηρά στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα, που του προμήθευσαν οι ΗΠΑ για να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους που κατευθύνονται προς το Χάρκοβο, σε στρατεύματα που συγκεντρώνονται ακριβώς πάνω από τα ρωσικά σύνορα κοντά στην πόλη, ή ρωσικά βομβαρδιστικά που εκτοξεύουν βόμβες προς το ουκρανικό έδαφος.

Η κλιμάκωση των απειλών από τη Ρωσία υποδηλώνει μια σοβαρή πρόθεση του Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν θεωρήσει ότι δεν έχει άλλες επιλογές.

Νωρίτερα σήμερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απέρριψε τις ρωσικές απειλές. «Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο (…) Αποτελεί μέρος των προσπαθειών του (Ρώσου) προέδρου (Βλαντίμιρ) Πούτιν να εμποδίσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να στηρίξουν την Ουκρανία», δήλωσε χαρακτηριστικά  πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών της Συμμαχίας στην Πράγα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Νέα εξέλιξη: Η  Νορβηγία ήρε το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Πως το υποδέχτηκε η Άγκυρα

Η Νορβηγία αποφάσισε να άρει το εμπάργκο όπλων που είχε επιβάλει κατά της Τουρκίας...