Εντυπωσιακές επιδόσεις με υπερδιπλάσιο τζίρο καταγράφει το Δειπνοσοφιστήριον των αδελφών Χριστοφιλέα και Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Η γνωστή εταιρεία εστίασης θα καταφέρει να σπάσει το φράγμα των 30 εκατ. ευρώ τζίρο σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις από τη διοίκηση, για το 2023
Ο εντυπωσιακός τζίρος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι το 2023 ήταν η πρώτη “κανονική’’ και πλήρης χρονιά μετά τον κορονοϊό.
Έμειναν, δε, ανοιχτά καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς, χωρίς περιορισμούς και τα ρεστοράν τα οποία διαχειρίζεται, το Natu στο Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά, το Delta Restaurant εντός του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα και του Julep στο κέντρο της Αθήνας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2022 ήταν 13,7 εκατ. ευρώ και το 2021 6,6 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε δύο χρόνια σχεδόν τον πενταπλασίασε.
Οι εκτιμήσεις για το 2024 από τον CEO της εταιρείας Δημήτρη Χριστοφιλέα είναι ότι θα είναι ακόμα καλύτερο, παίρνοντας φόρα από το 2023, στο οποίο επέδρασε ευνοϊκά τόσο ο τουρισμός στην Αθήνα, όσο και το γεγονός ότι συνεχώς προγραμματίζονταν εκδηλώσεις και συνέδρια από ξένες και εγχώριες επιχειρήσεις.
Εξαλλου, η τρέχουσα χρονιά βοηθηθηκε πολύ και από την ολική επαναφορά του τουρισμού πόλης, ειδικά στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Businessnews.gr ο CEO Δημήτρης Χριστοφιλεας, στο Delta Restaurant οι 8 στους 10 επισκέπτες το καλοκαιρι ήταν αλλοδαποί και μάλιστα μέχρι πριν από λίγο καιρό υπήρχε λίστα αναμονής για να έρθει κάποιος στο εστιατόριο.
Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία προχώρα σε συνεχείς επενδύσεις για να υποστηρίξει τον ‘’πράσινο’’ χαρακτήρα της και τη διάθεση να δημιουργεί τα πιάτα σύμφωνα με τις επιταγές του ευ ζην, όπως την ενίσχυση της συνεργασίας με τη φάρμα του Δημήτρη Χατζηδημητρίου στη Βραυρώνα, ο οποίος συνιστά μόνιμο τα τελευταία χρόνια συνεργάτη της Δειπνοσοφιστήριον.
Ακολουθώντας την τάση from farm to table (από τη φάρμα στο τραπέζι δηλαδή), η εταιρεία συνεργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια με τη φάρμα του – πρώην σεφ – Δημήτρη Χατζηδημητρίου στη Βραυρωνα, η οποία εκτείνεται σε 26 στρέμματα, από όπου προμηθεύεται λαχανικά και φρούτα για τα εστιατόρια Natu και Delta, αλλά και για κάποια exclusive events του Δειπνοσοφιστήριον.
Εξάλλου, η εταιρεία προμηθεύεται πρώτες ύλες για τις εκδηλώσεις της από 16 ακόμα παραγωγούς, κυρίως από την Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της φάρμας Δημήτρη Χατζηδημητρίου, στη φάρμα απασχολούνται 6-7 άτομα και ‘’όλα γίνονται με τα χέρια’’ όπως αναφέρει στο BusinessNews.gr, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων μηχανημάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση η εταιρεία Δειπνοσοφιστήριον απασχολεί, μόνιμο και έκτακτο προσωπικό στα σχεδόν 1000 άτομα, 500 διοικητικοί και 500 άτομα που προσλαμβάνονται ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας.
Μάλιστα, προχώρα μαζί με τους αδελφούς Πάνα σε ολική ανακαίνιση του χωρου δεξιώσεων του πολυχώρου Island που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2024 και θα ανοίξει επίσημα για εκδηλώσεις στα τέλη Απριλίου, σε σχεδιασμό της διακοσμήτριας εσωτερικών χώρων Αφροδίτης Μπονάτσου, η οποία έχει σχεδιάσει χώρους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είχαν προηγηθεί, μέσα στο 2022, ανακαινίσεις σε χώρους στο Μουσείο Μπενάκη και το Ecali Club.
Παράλληλα, μέσα στο 2024 η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει και νέες συνεργασίες με χώρους στην Αθήνα, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τη βεντάλια επιλογών που προσφέρει στους πελάτες της.
Το 2024, επίσης, θα είναι και ένα έτος στο οποίο θα ενισχυθεί και η συνεργασία με την Holly Llama των Εριέττα Λάτση-Κούρκουλου και Κελίνας Δημητριάδη, καθώς κατά τον κ. Χριστοφιλέα «συνεχώς ανεβαίνει ο αριθμός των πελατών που ζητούν vegan επιλογές και τα επόμενα χρόνια θεωρούμε ότι θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο».