17.1 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ο Τζορτζ Σόρος στη σύνταξη. Ποιος αναλαμβάνει την “αυτοκρατορία “του μεγιστάνα (φωτό)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:

Στη σύνταξη βγήκε ο Τζορτζ Σόρος, ένας από τους γνωστότερους επενδυτές και δωρητές στον κόσμο.

Ο μεγιστάνας παρέδωσε την “αυτοκρατορία” που έστησε, την ηγεσία δηλαδή του ιδρύματός του, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, στον γιο του Άλεξ Σόρος, που είναι και ο μοναδικός του κληρονόμος.

Τζορτζ Σόρος: Παραδίδει τα ηνία της αυτοκρατορίας του στον γιο του, Άλεξ –  Το προφίλ του 37χρονου | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
«Θα ενισχύσουμε τις δράσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων ψήφου και των προσωπικών ελευθεριών στο εσωτερικό και στήριξης της Δημοκρατίας στο εξωτερικό», είπε ο Άλεξ Σόρος στους Financial Times μέσω εκπροσώπου του.

Τα σχόλιά του σηματοδοτούν έναν πιο διευρυμένο ρόλο για τον 37χρονο καθώς τα κόμματα στις ΗΠΑ προετοιμάζονται για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Ο Τζορτζ Σόρος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές σε υποψηφίους των Δημοκρατικών στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη του ρόλου, ο Άλεξ Σόρος είπε στη Wall Street Journal την Κυριακή ότι είναι «πιο πολιτικός» από τον πατέρα του.

Alex Soros enjoying his model-filled summer in the Hamptons | Page Six

Πηγή κοντά στην οικογένεια είπε ότι οι προτεραιότητες του Σόρος στην πολιτική των ΗΠΑ θα παραμείνουν αμετάβλητες με τον διορισμό του. Η ανάληψη της ηγεσίας του ιδρύματος από τον Αλεξ τον καθιστά πιθανό στόχο για τις δεξιές ομάδες και τους ηγέτες που έχουν επιτεθεί στον πατέρα του.

Σε ένα άρθρο γνώμης για το CNN αυτό τον μήνα, ο Άλεξ επαίνεσε την κίνηση της κυβέρνησης Μπάιντεν να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό και καταδίκασε τις επιθέσεις στον πατέρα του από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και τον Έλον Μασκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: