17.1 C
Athens
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Έχετε χοληστερίνη; Ιδού τα φρούτα που θα σας βοηθήσουν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:

Ειδική διατροφή και φάρμακα συστήνουν οι διαιτολόγοι για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα χοληστερίνης.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως αυτούς που καταναλώνουν πολλές λιπαρές διατροφές, με αποτέλεσμα να πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το αβοκάντο το πορτοκάλι οι φράουλες το ροζ γκρέιπφρουντ και το μήλο βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού από τα λιπαρά.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Το αβοκάντο

Το αβοκάντο μειώνει το επίπεδο των λιπιδίων στο σώμα μας. Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Η νιασίνη, που επίσης ονομάζεται βιταμίνη Β3, συμβάλλει στην εξισορρόπηση της χοληστερίνης μας. Το αβοκάντο δεν είναι η μόνη τροφή που έχει αυτήν την ιδιότητα. Μπορούμε επίσης να τρώμε σπαράγγια, αρακά, πατάτες, μανιτάρια, αγκινάρες και φασόλια. Όλες αυτές οι τροφές μας βοηθούν να εξασφαλίσουμε βιταμίνη Β3.

Το πορτοκάλι

Οι στερόλες που διαθέτει το πορτοκάλι έχουν παρόμοια δομή με της χοληστερίνης. Μάλιστα, μειώνουν τόσο την ολική χοληστερίνη όσο και το επίπεδο της LDL στο σώμα σας. Αν και τα πορτοκάλια μάς εξασφαλίζουν μια μικρή μόνο ποσότητα από στερόλες, κάνουν και κάτι άλλο. Αυξάνουν την ποσότητα της HDL ή της καλής χοληστερίνης στο σώμα σας.

Οι φράουλες

Οι φράουλες όπως τα άλλα φρούτα της οικογένειας των μούρων, μειώνουν την πυκνότητα των λιποπρωτεϊνών. Αυτό σημαίνει χαμηλότερα επίπεδα LDL. Αν μπορούμε, θα πρέπει να τρώμε από 10 ως 15 φράουλες τη μέρα. Αυτό επειδή μπορούν επίσης να μειώσουν τα τριγλυκερίδια χάρη στην αντιοξειδωτική δράση τους.

Το ροζ γκρέιπφρουτ

Μελέτη που του Journal of Agricultural and Food Chemistry, δείχνει ότι το γκρέιπφρουτ είναι εκπληκτικά ωφέλιμο. Για όσους δυσκολεύονται να ελέγξουν τη χοληστερίνη τους με φάρμακα, η κατανάλωση γκρέιπφρουτ μπορεί να συμβάλει στη μείωσή της. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες αυτού του φρούτου είναι εξαιρετικές. Αναμφίβολα βοηθούν τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους χάρη στις προστατευτικές τους ιδιότητες για την καρδιά.

Το μήλο

Ο λόγος για τον οποίο το μήλο μάς βοηθάει να διατηρούμε τα επίπεδα της χοληστερίνης μας υγιή είναι η φλούδα του. Η φλούδα του μήλου περιέχει πηκτίνη και πολυφαινόλες. Χάρη σε αυτές τις ουσίες μπορούμε να επεξεργαστούμε καλύτερα τη χοληστερίνη. Μπορούμε ακόμα και να μειώσουμε τα φλεγμονώδη μόρια που συχνά συνοδεύουν τις καρδιακές νόσους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Έχεις χοληστερίνη και πίεση; Δείξε προσοχή γιατί κινδυνεύεις με άνοια. Τι πρέπει να κάνεις

Τον κίνδυνο της άνοιας αυξάνουν χοληστερίνη και πίεση σύμφωνα με έρευνα που είδε το...

Πνίγουμε τον…πόνο μας στο τσιγάρο, αλλά τρώμε φρούτα. Τι αποκαλύπτει η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για τις διατροφικές μας συνήθειες

Πνίγουμε τον πόνο μας στο τσιγάρο αλλά τουλάχιστον τρώμε φρούτα, σύμφωνα με την έρευνα...

Avocado Bread: Η συνταγή που κάνει θραύση στο Τικ Τοκ

Μια συνταγή για Avocado Bread ψωμί απο αβοκάντο δηλαδή κάνει ήδη θραύση στο ΤικΤοκ...