17.1 C
Athens
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024

Οι 4 όροι για να γίνετε πλούσιοι. Οι οδηγίες του 65χρονου εκατομμυριούχου!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:

«Πρέπει να ξέρετε πώς να πολλαπλασιάσετε τα εισοδήματά σας με την πάροδο του χρόνου και πότε πρέπει – και δεν πρέπει – να ξοδέψετε σε κάτι» . Πολλοί είναι αυτοί που κατά καιρούς έχουν μιλήσει για το πως έβγαλαν χρήματα , αυτή τη φορά όμως ο 65 χρόνος εκατομμυριούχος Κραντ Καρντόν, Διευθύνων Σύμβουλος της Cardone Capital,  δίνει σαφές οδηγίες για το πως μπορείτε να γίνεται πλούσιοι εσείς.

Του πήρε 20 χρόνια πειραματισμών και λαθών μέχρι να γίνει ζάμπλουτος καθώς έπρεπε να αποκτήσει τεράστια πειθαρχία ώστε να επενδύει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα σε assets που θα του προδώσουν τα μέγιστα δυνατά  οικονομικά οφέλη.

  «Τώρα, έχω έσοδα από τις 18 εταιρείες που ξεκίνησα και από 12.000 μονάδες διαμερισμάτων που κατέχω, οι οποίες αποφέρουν παθητικό εισόδημα» υπογραμμίζει και παραθέτει τέσσερις «μη δημοφιλείς κανόνες» για χρήματα και δαπάνες που ακολούθησε από νεαρή ηλικία με αποτέλεσμα σήμερα να είναι «κροίσος»

Αυτοί είναι οι τέσσερις όροι που θα ωφελήσουν την τσέπη σου.

  • Να έχεις από πριν τα διπλάσια χρήματα

«Μόλις κάποιοι από τους φίλους μου άρχιζαν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα, έσπευσαν να τα ξοδέψουν σε φανταχτερά αυτοκίνητα, πλοία και ταξίδια στο Παρίσι. Εγώ έβαλα όμως έναν κανόνα στον εαυτό μου: Για να πάρω ένα ακριβό ρολόι ή ακόμα και ένα σπίτι, έπρεπε να εξοικονομήσω τα διπλάσια από το κόστος της επερχόμενης αγοράς. Αυτό με κράτησε από το να κάνω υπερβολικές δαπάνες για κάτι, ενώ μου έδωσε επίσης χρόνο να σκεφτώ αν το χρειαζόμουν πραγματικά. Αντί να ρίχνω μετρητά σε μεγάλες εφάπαξ αγορές που είχαν περιορισμένες επιπτώσεις στη συνολική ποιότητα της ζωής μου, επικεντρώθηκα στο να βάλω τα κέρδη μου στη βελτίωση της επιχείρησής μου» εξηγεί.

  • Μην αγοράζεις ό,τι μπορείς να νοικιάσεις

«Ενώ προσπαθούσα να γίνω εκατομμυριούχος και ήθελα να αυξήσω τις ταμειακές μου ροές, ποτέ δεν αγόρασα κάτι που θα μπορούσα να νοικιάσω – όπως μια κύρια κατοικία ή αυτοκίνητο – έτσι ώστε να αποφύγω τις υψηλότερες μηνιαίες πληρωμές και τα έξοδα συντήρησης που σχετίζονται με το καθεστώς ιδιοκτησίας. Το 2012, για παράδειγμα, πούλησα το σπίτι μου και ήμουν στο νοίκι για σχεδόν 10 χρόνια. Αυτό μου απελευθέρωσε περισσότερα χρήματα για να επενδύσω σε ακίνητα που φέρνουν πίσω χρήματα. Μόλις αποταμίευσα ένα τεράστιο ποσό, αγόρασα ένα σπίτι με μετρητά. Μέχρι σήμερα, νοικιάζω τα αυτοκίνητά μου. Ωστόσο, δεν παρατείνω ποτέ μια μίσθωση για περισσότερο από 24 μήνες. Πολλά μπορούν να αλλάξουν σε δύο χρόνια και δεν θέλω να μείνω με ένα αυτοκίνητο που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες μου» αναλύει.

  • Μην ξοδεύεις για να εντυπωσιάσεις τους άλλους

«Στόχος μου ήταν πάντα να αφήσω μια σεβαστή κληρονομιά για την οικογένειά μου. Αυτό ήταν πιο σημαντικό για μένα από το να αγοράσω πράγματα που δεν χρειαζόμουν. Έτσι, ακόμη και όταν μπορούσα να αντέξω οικονομικά κάτι, δεν το αγόραζα μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσω τους συνομηλίκους μου. Αντίθετα, επένδυσα με μεγαλύτερη προσοχή και έχτισα τον πλούτο μου σταδιακά. Παρόλο που τώρα έχω χρήματα για να αγοράσω ακριβά πράγματα, εξακολουθώ να θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά λιτό. Δεν με νοιάζει να είμαι φανταχτερός» ομολογεί

  • Σπατάλες μόνο από τα «έξτρα»!

«Αν έβγαζα 100.000 δολάρια το χρόνο από τη δουλειά μου και 20.000 σε παθητικό εισόδημα, θα προσπαθούσα να ξοδέψω μόνο τα δεύτερα σε πράγματα πέρα από τα βασικά έξοδα διαβίωσής μου. Όλοι αυτοί οι κανόνες απαιτούν μεγάλη πειθαρχία και μπορεί να μην είναι για όλους. Περιστασιακά, αναρωτιόμουν γιατί δούλευα τόσο σκληρά και δεν μπορούσα να απολαύσω τους καρπούς του μόχθου μου. Αλλά επειδή συμμορφώθηκα με αυτούς τους κανόνες για δύο δεκαετίες, πλέον έχω “επιζήσει” με άνεση από πολλές κρίσεις» καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Νέο ΕΣΠΑ για μικρομεσαίους: Ποιοι, πως μπορούν να πάρουν επιδότηση έως 300.00 ευρώ. Αναλυτικά τα κριτήρια

Νέες μεγάλες δυνατότητες χρηματοδότησης έως και 300.000 ευρώ δίνει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις το νέο...

Επίδομα γέννησης: Ποιοι, πως θα πάρουν έως 3.500 ευρώ. Αναλυτικά οι προϋποθέσεις και τα ποσά

Κίνητρα στα νέα ζευγάρια για να κάνουν παιδιά και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υπογεννητικότητας...

Θερίζουν λοιμώξεις & στρεπτόκοκκος: Συμβουλές από τον Ιατρικό Σύλλογο για “ασφαλείς” γιορτές

"Θερίζουν" αυτές τις ημέρες οι λοιμώξεις και ο στρεπτόκοκκος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,...