29.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Πρώην Αρχηγός ΓΕΣ: Οργή για τις εκρήξεις πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο: “Αδιανόητο αυτό που έγινε”

Την οργή του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΝ) Γιώργου Καμπά προκάλεσαν οι εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο.

“Είναι αδιανόητο αυτό που έγινε”, είπε ο κ. Καμπάς και με τον τρόπο αυτό κατέστησε σαφές ότι υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για τα όσα έγιναν στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ

  • θα έπρεπε να είναι ξυρισμένο το έδαφος, και το να μπει η φωτιά μέσα στην αποθήκη είναι αδιανόητο,
  • εναι τελείως λάθος η λογική που αφέθηκε αυτό το πράγμα. Είτε του αεροδρομίου είτε των προϊσταμένων της Πτέρυγας που θα όφειλαν με διαταγές με ελέγχους.
  • Φαίνεται μια αλυσίδα ευθυνών που ξεκινά από αυτόν που έχει την άμεση διοίκηση. Η απαλλαγή του είναι καθαρά δικονομική».

ΕΔΕ από το ανώτατο επίπεδο

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, τόνισε ότι η ΕΔΕ έπρεπε να διαταχθεί από το ανώτατο επίπεδο «Πιστεύω ότι θα έπρεπε να διαταχθεί από το ανώτατο επίπεδο του υπουργείου, για να τους συμπεριλάβει όλους μέσα. Βλέπω δέντρα πολύ κοντά στις αποθήκες. Άπαξ και έχεις αποφασίσει ότι εκεί έχεις αποθήκες δεν μπορεί να έχεις δέντρα πάρα πολύ κοντά. Βλέπω χόρτα, θάμνους. Δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοια πράγματα. Έπρεπε να αποψιλωθεί όλη η περιοχή.

Υπάρχει κι άλλη λύση. Η τύπου Igloo αποθήκες, μέσα και έξω από το έδαφος που και βόμβες αεροπλάνων να πέσουν πάνω τους, δεν ανατινάζονται. Το ότι δεν έχουμε ανθρώπινες ζωές χαμένες, ή καταστροφή σοβαρών υποδομών… Θα πρέπει να εξεταστούν οι ευθύνες, είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα και προσβάλλει την αεροπορία μας. Πρέπει να βρεθούν οι ευθύνες».

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE