26.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Νέα Mercedes E-class: Δυναμική εσωτερική οργάνωση, γεμάτο οθώνες

Ενα άκρως φουτουριστικό στύλ εμπνευσμένο απο διαστημόπλοιο και γεματό με οθόνες πληροφοριών θα είναι το εσωτερικό της νέας Mercedes E-Class.

Όπως δείχνουν οι επίσημες φωτογραφίες, στο ταμπλό του οχήματος κυριαρχούν οι 3 εντυπωσιακές οθόνες, που προσφέρουν υψηλής ανάλυσης πληροφόρηση τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες.

Η οθόνη ενδείξεων του οδηγού είναι τελείως ξεχωριστή και έχει δύο διαμορφώσας, την Classic που απεικονίζει τόσο το στροφόμετρο όσο και τον δείκτη ταχύτητας και την Sporty που απεικονίζει μόνο το στροφόμετρο μέσα σε ένα έντονο κόκκινο πλαίσιο.

Για την ασφαλή οδήγηση έχει αναπτυχθεί το ειδικό λογισμικό Optical Shield και μια ειδική κάμερα, τα οποία παρακολουθούν το βλέμμα του και αποτρέπουν την παρουσίαση ανεπιθύμητων πληροφοριών, που θα του αποσπάσουν την προσοχή μέσα στο οπτικό του πεδίο.

Η έμφαση πλεόν είναι στον τομέα του λογισμικού και όχι τόσο του hardware, μια και οι νέοι αισθητήρες και οι προηγμένες τεχνολογίες που ενσωματώνονται, μπορούν να αναβαθμιστούν σημαντικά με την κυκλοφορία μελλοντικών εκδόσεων του λογισμικού τους, μέσω της ασύρματης σύνδεσης δεδομένων.

Το λογισμικό του οχήματος θα προσφέρει απόλυτη διασύνδεση τόσο με το Android Auto όσο και με το Car Play των Google και Apple αντίστοιχα. Στις οθόνες των επιβατών μάλιστα θα επιτρέπεται η εγκατάσταση τρίτων εφαρμογών τόσο για επικοινωνία με τον έξω κόσμο όπως Zoom και webex όσο και για ψυχαγωγία όπως είναι το Τik Tok και διάφορα παιχνίδια.

Οι κάμερες που θα ενσωματώνει το όχημα στο εσωτερικό του σε συνδυασμό με τις κατάλληλες εφαρμογές, θα είναι διαθέσιμες για λήψη φωτογραφιών και βίντεο, ώστε να ποσταριστούν μετά στα σόσιαλ μήντια, μέσω του ειδικού μόντεμ τεχνολογίας 5g που ενσωματώνεται.

Ταυτόχρονα η εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη, μαθαίνει απο τις συνήθειες των επιβατών του οχήματος και του οδηγού ώστε να μπορεί να τους βοηθήσει σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το σύστημα αλλαγής του εσωτερικού φωτισμού και το προηγμένο 4d ηχοσύστημα της Burmaster συμπληρώνουν μια εξαίσια εμπειρία multimedia.

Στον τομέα των κινητήρων προσφέρονται  τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου 2.000 κ.εκ. με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V και απόδοση έως και 270 ίππους. Οι εξακύλινδροι σε σειρά των 3,0 λίτρων, επίσης βενζίνης και diesel, θα φτάνουν μέχρι και τους 360 ίππους, ενώ φυσικά θα υπάρχουν και οι εκδόσεις ΑMG 53 και 63 που θα είναι τετρακύλινδρες 2,0 λίτρων και plug-in υβριδικές με απόδοση πάνω από 600 ίππους.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE