27.5 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

12 γιατροί σηκώνουν τα χέρια για τον θάνατο των 3 αγγέλων

 

Δώδεκα γιατροί αναζητούν απαντήσεις για τον θάνατο των τριών παιδιών της άτυχης οικογένειας στην Πάτρα. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι τους είναι αδύνατο να εξηγήσουν τον θανατό τους, βάσει των ενδείξεων που είχαν στην διάθεσή τους.  Η αδυναμία τους να δώσουν απάντηση,  οδήγησε στο να δοθούν σε εργαστήριο στο εξωτερικό οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε  να διαλευκανθεί το μυστήριο.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τον ξαφνικό θάνατο του τρίτου παιδιού της οικογένειας, με τους ιατροδικαστές να αναφέρουν ότι αυτή μπορεί να είναι η αρχή του νήματος για την εξιχνίαση και των άλλων δύο θανάτων. Μεγάλο ερώτημα των ιατρών αποτελεί όμως, το δεύτερο παιδί της οικογένειας, η Ίριδα, η οποία  διαγνώστηκε με αγενεσία βλεφόκομβου, μια ασθένεια που θα οδηγούσε το παιδί σε σίγουρο θάνατο από τις πρώτες ώρες της ζωής της.Κάτι το οποίο δεν συνέβη, το κοριτσάκι έζησε 7 μήνες.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος σε δήλωση του στο Σκάι , τόνισε ότι και το τρίτο περιστατικό, με την 9χρονη Τζωρτζίνα, προκαλεί πολλά ερωτήματα. Φαινόταν να έχει κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, αλλά αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί. Τρείς μήνες μετά τον θάνατό της, η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι οφειλόταν σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Ο απινιδωτής που είχε τοποθετηθεί στο άτυχο κοριτσάκι δεν είχε δώσει όμως, σύμφωνα με τους γιατρούς καμία ένδειξη.

Τραγική φιγούρα αποτελούν οι γονείς των τριών αυτών αγγέλων και ειδικότερα η μητέρα που έχασε το τρίτο της παιδί ενώ βρισκόταν δίπλα του στο Νοσοκομείο Παίδων. Η οικογένεια κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου θεωρώντας ότι δεν πήραν ικανοποιητικές απαντήσεις για τα αίτια θανάτου της Μαλένας. Η υπόθεση πλέον ανατίθεται στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Τις επόμενες μέρες θα περιμένουμε σίγουρα ικανοποιητικότερες απαντήσεις. Οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα δωθούν σε εργαστήριο του εξωτερικού θα προσφέρουν και παραπάνω αποδείξεις για τα αίτια θανάτου.

Η οικογένεια ζήτησε μέσω του δικηγόρου της να παύσουν να διαδίδονται ψευδής ειδήσεις από τα μέσα και να αφήσουν την δικαιοσύνη να κάνει την δουλεία της. Ο δικηγόρος στην δήλωσή του αναφέρει :

«Αρχικά οι γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο στην Πατραϊκή κοινωνία, όσο και την ολόκληρη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που έλαβαν αυτό το διάστημα στο ανείπωτο δράμα που βιώνουν. Προς αποκατάσταση, ωστόσο, ανακριβειών που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα, ιδίως ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και σε κακοπροαίρετα σχόλια, γραμμένα κάτωθι σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζουν ότι:

(α) Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

(β) Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι γιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

(γ) Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ’’ρίξουν φως’’ στα αίτια θανάτου της.

Οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν σήμερα δι’ εμού ότι ήδη από εχθές (9-2-2022) η κ.κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών παρήγγειλε προς την Υπ/δνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της.

Τελειώνοντας, οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση».

 

 

 

 

 

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE