19.7 C
Athens
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

¨Εκτακτο: Μισθοφόροι, μακελάρηδες του Άσαντ μεταφέρονται με ρωσικά στρατιωτικά αεροπλάνα στην Ουκρανία

Mισθοφόρoi, εκτελεστές του συριακού στρατού των περίφημων  “Δυνάμεων Τίγρη” του καθεστώτος Άσαντ,  μεταφέρονται σε μεγάλους αριθμούς με ρωσικά στρατιωτικά αεροπλάνα από το αεροδρόμιο Χμεϊμίμ της Λατάκειας, στη Λευκορωσία, για να πάρουν μέρος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία!

Μετατρέποντας το κίνητρο του κέρδους σε πολεμική στρατηγική,  η Συρία ανταμείβει τους μισθοφόρους που καταλαμβάνουν εδάφη από τρομοκράτες, με δικαιώματα πετρελαίου και εξόρυξης.

Τουλάχιστον δύο ρωσικές εταιρείες, έχουν λάβει συμβάσεις βάσει αυτής της πολιτικής: η Evro Polis και η Stroytransgaz. Αυτές οι εταιρείες πετρελαίου και εξόρυξης, προσέλαβαν στη συνέχεια μισθοφόρους για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Μια αγγελία εργασίας που εμφανίστηκε αυτή την εβδομάδα στο Silent Professionals, έναν ιστότοπο με λίστα για θέσεις εργασίας στον τομέα της άμυνας και της ιδιωτικής ασφάλειας, αναζητά πολλαπλούς «εξαγωγείς και προστατευτικούς παράγοντες» για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων εκκένωσης ατόμων και οικογενειών σε όλη την ύπαιθρο και τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας.

«Μόνο υψηλά έμπειροι υποψήφιοι που διαθέτουν τουλάχιστον 5+ χρόνια στρατιωτική εμπειρία σε αυτήν την περιοχή της Ευρώπης, θα ληφθούν υπόψη για αυτήν την θέση», αναφέρει.

Η διαφήμιση λέει ότι η πληρωμή θα είναι 1.000-2.000 $ την ημέρα! και ένα μπόνους θα είναι διαθέσιμο μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης.

Δύο ιδιώτες στρατιωτικοί εργολάβοι τουρκικής καταγωγής με ευρωπαϊκή υπηκοότητα, είπαν στο middleeasteye ότι υπήρχαν και άλλες εταιρείες που προσλάμβαναν άτομα για παρόμοιες εργασίες, με ημερήσια αμοιβή που φτάνει τα 2.000-3.000 ευρώ!

«Εθελοντές πηγαίνουν, αυτό είναι αλήθεια, αλλά πηγαίνουν και επαγγελματίες στρατιώτες», είπε ο πρώτος ιδιωτικός στρατιωτικός εργολάβος, προσθέτοντας ότι από τις 2 Μαρτίου, ο αριθμός των «επαγγελματιών» που πήγαιναν στην Ουκρανία ξεπέρασε τα χίλια άτομα. «Περίπου 100 από αυτούς ήταν από τη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων», είπε.

«Η Γαλλική Λεγεώνα τους είπε ότι δεν πρέπει να πάρουν μαζί τους στοιχεία ταυτότητας στην περίπτωση που  πιαστούν,  καθώς δεν είχαν την άδεια να πάνε», είπε ο εργολάβος.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών είπε στο middleeasteye, ότι η άδεια δεν δόθηκε, χαρακτηρίζοντάς το ως «ψευδείς ειδήσεις». Την Τετάρτη, η Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων δήλωσε ότι εμπόδισε 14 στρατιώτες της να ταξιδέψουν στην Ουκρανία και ότι 25 στρατιώτες που είχαν γεννηθεί στην Ουκρανία είχαν εγκαταλείψει.

Μισθοφόροι και εθελοντές για τους Ουκρανούς

Οι εργολάβοι πρόσληψης μισθοφόρων, είπαν ότι ορισμένοι Τούρκοι που ζουν στην Ευρώπη σκόπευαν  να πάνε στην Ουκρανία, αλλά η αναχώρησή τους δεν έχει διευθετηθεί ακόμη.

Ο ανάδοχος είπε ότι «επαγγελματίες ιδιώτες εργολάβοι από τη βιομηχανία» και γενικοί εθελοντές, χρησιμοποιούν παρόμοιες διαδρομές προς την Ουκρανία για να πολεμήσουν τους Ρώσους με την πλευρά της Ουκρανικής κυβέρνησης. «Αν βρίσκεστε στην Ευρώπη, αρκεί να ταξιδέψετε στην Πολωνία ή τη Ρουμανία και να επικοινωνήσετε με τις πρεσβείες της Ουκρανίας», είπε. Όσοι ταξίδεψαν στην Ουκρανία συγκεντρώθηκαν στο Lviv στη δυτική Ουκρανία και διορίστηκαν κάπου αλλού.

Η ουκρανική κυβέρνηση είπε ότι οποιοσδήποτε εθελοντής θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση σε αμυντικό ακόλουθο με τα διαβατήριά του και τα έγγραφά του, που δείχνουν ότι έχει στρατιωτική θητεία και εμπειρία μάχης.

Στη συνέχεια, οι εθελοντές περνούν από μια διαδικασία ελέγχου για εξτρεμισμό και τρομοκρατικές σχέσεις. Η κυβέρνηση είπε ότι μόλις οι εθελοντές εισέλθουν στο ουκρανικό έδαφος υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης του Κιέβου, θα υπογράψουν συμβόλαιο για να ενταχθούν στη λεγεώνα των ξένων.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE